| | |

עוגת לימון אוורירית ענן

קלה ומהירת הכנה: מתכון לעוגת לימון פרווה, עם מרקם אוורירי משגע!
בהשראת: ימית אוריה אביסרור
ציון 4.07 על ידי 15 דירוגים
עוגת לימון בחושה

עוגת לימון פרווה עם מרקם אוורירי משגע!

מתכון קל ומהיר הכנה של עוגת לימון אוורירית שתטריף אתכם! אין יותר מדליק מעוגות כאלה פשוטות, הן טעימות תמיד וקלות מאוד להכנה שזה תענוג! אבל העוגה כזו במרקם אוורירי כזה באמת שפותחת תחרות רצינית עם כל עוגה שתכינו!

מתכון לעוגה סופר־אוורירית, שמכינים בכלום זמן ועם טוויסט אחד קטן שבלעדיו זו פשוט לא אותה עוגה! עוגת לימון משגעת כזו עוד לא טעמתם ונראה לנו שהגיע הזמן שתטעמו!

ספר המתכונים של ימית אוריה אביסרור 

 

עוגת לימון אוורירית
צילום: ימית אוריה אביסרור

למה באמת כדאי לכם: עוגת לימון 

  • עוגת לימון פרווה שאפשר להגיש לאחר ארוחה בשרית ולחתום את הפינוק!
  • מתכון קל ביותר, שלא דורש הפקות מיוחדות וכולם יכולים להכין!
  • מרקם אוורירי וחלומי שתחפשו תירוץ לאכול ממנה!
  • הכנה מהירה מאוד ואפשר להכין גם בימים עמוסים כשאין זמן!

שורה תחתונה: אולי אתם מכירים מתכוני עוגת לימון רגילים, אבל עוגה אוורירית כזו אתם ודאי חייבים לטעום!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת לימון בחושה

עוגת לימון אוורירית ענן

קלה ומהירת הכנה: מתכון לעוגת לימון פרווה, עם מרקם אוורירי משגע!
ציון 4.07 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: ימית אוריה אביסרור

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה 26

המצרכים

שלב 1:

  • 5 חלבונים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר

שלב 2:

  • 5 חלמונים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • גרידה מלימון אחד + כל המיץ של אותו הלימון
  • 1 כוס קמח מנופה

אופן ההכנה

  • להקציף 5 חלבונים עם 1 סוכר וניל + כוס סוכר - עד קבלת קצף יציב.
  • עכשיו מוסיפים בהקצפה עדינה 5 חלמונים, רבע כוס שמן, אבקת אפיה 1 גרידה מלימון אחד, ואת כל המיץ של אותו הלימון, כוס קמח מנופה.
  • אופים בתנור על 175 מעלות למשך כ 45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת לימון אוורירית

כוס קמח זה לא מעט מדי בשביל העוגה?
הכמות מתאימה בול והתוצאה מושלמת אין מה לדאוג.
קמח תופח?
לא, קמח רגיל.

 


הבמה כולה שלכם:

"הכנתי גם ויצא טעים מאוד… תודה רבה!"

יסמין טויטו

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

Similar Posts

21 Comments

  1. כששרון להוסיף את מה שנשאר..
    כלומר לאחר ההקצפה של החלבונים עם הזוג ערים להוסיף על זה את בחלמונים וכל השאר?
    אן שהכוונה להקציף בעוד קערת מיקסר רת השאר ואז לערבב?

    1. היי נתלי, מקציפים חלבונים בנפרד עם מה שרשום בשלב הראשון, ואז את החלמונים עם שאר המצרכים בשלב השני, ואז מקפלים את החלבונים בעדינות ובהדרגה אל תוך הבלילה של החלמונים. בהצלחה ובתיאבון ❤️

  2. העוגה המוצגת נאפתה בתבנית מלבנית/ מרובעת, וההמלצה היא לתבנית עגולה- קצת לא ברור.

    1. היי שירלי, הכמות מתאימה בול בד"כ, אך ייתכן שבשל האפייה בתנורים השונים התוצאה תשתנה קצת, בהצלחה בפעם הבאה!

    1. היי ישראלה!
      אם את מכינה לפי המצרכים במתכון הנוכחי, ייצאו לך שתי תבניות אינגליש קייק.
      אם את מכפילה – ייצאו ארבע תבניות אינגליש קייק.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!

      1. הטעם ישתנה וזה יהיה פחות לימוני, אך גם יכול לצאת טעים, בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?