| |

עוגת שוקולד חמה ומטריפה

עוגת שוקולד חמה, טעימה ומפנקת. מומלץ להגיש אותה לצד כדור גלידה וניל!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
עוגת שוקולד חמה ומטריפה

עוגת שוקולד חמה – הקינוח הכי מפנק שאפשר להגיש, בייחוד כשמגישים אותה עם כדור גלידה בצד!

אוהבי השוקולד לא יכולים להתכחש לעובדה שעוגת שוקולד חמה זה הקינוח הכי מפנק וחגיגי שיכול להיות. אני, בתור חובבת שוקולד מושבעת, תמיד מחפשת את הקינוח הזה בתפריט בכל אירוע או מסעדה. מאחר שאני מאוד אוהבת את העוגה הזו, אני מכינה את המתכון הזה לעיתים תכופות ומתענגת על כל ביס!

לאוהבי עוגות השוקולד – זו פשוט העוגה המושלמת בשבילכם! עוגת שוקולד חמה, נימוחה ועסיסית עם רוטב שוקולד מפנק, שמכינים בשיא הקלות ויוצאת רכה, טעימה ועשירה. מומלץ בחום להגיש אותה לצד כדור גלידה וניל ורק להתענג!

ספר המתכונים של מרי שרעבי

עוגת שוקולד חמה ומטריפה
צילום: מרי שרעבי

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד חמה

    • אפשר להכין קינוחים מפוארים ומרשימים, אבל הקינוח הזה הוא הטעים מכולם!
    • מתכון קל, פשוט להכנה ולא דורש טיפת מאמץ!
    • ניתן להכין את העוגה גם פרווה ולהגיש גם לאחר ארוחה בשרית!
    • עוגת השוקולד הזו היא הפינוק המושלם לכל אירוע!

שורה תחתונה: רוצים קינוח מפנק שיגרום לאורחים להרגיש מיוחדים? תכינו את הקינוח הזה ותתרווחו!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד חמה ומטריפה

עוגת שוקולד חמה ומטריפה

עוגת שוקולד חמה, טעימה ומפנקת. מומלץ להגיש אותה לצד כדור גלידה וניל!
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית בגודל 24 או 26

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כוס קקאו
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס מים רותחים

לקרם:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • מערבבים את החומרים הרטובים במיקסר.
  • מוסיפים את החומרים היבשים וממשיכים לערבב במיקסר.
  • לאחר שכל החומרים התערבבו יחדיו מוסיפים כוס מים חמים. (העיסה תצא דלילה מאוד וכך זה צריך להיות).
  • מחממים מראש תנור ל - 170 מעלות.
  • יוצקים לתבנית משומנת מראש ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות.
  • לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה.
  • מכינים גנאש שוקולד מהשוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה אשר אותם מבשלים בגז עד להמסה.
  • יוצקים על העוגה את הגנאש, מגישים ונהנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד חמה

במה אפשר להחליף את החלב?
את החלב את יכולה להחליף במיץ תפוזים/מים.
את העוגה את אופה בטורבו או אפיה רגילה?
את העוגה אני אופה באפיה רגילה.
נראה מעולה! אם העוגה מאוד דלילה איך היא לא מוזלת לך מהתבנית הקפיצית? יש רעיון? כי לי בדרך כלל עוגות נוזליות מאוד נוזלות.
שימי נייר אפיה.
אחרי שמוסיפים מים חמים עדיין צריך מיקסר?
כן.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד חמה ומטריפה
צילום: מזל אברהם

"עוגה סוףףףף… טעימה בטירוף!"
מזל אברהם

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שוקולד חמה קלה ומפנקת

אין יותר מספק מאותם הרגעים שבהם תופסים אותנו לא מוכנים,
ובכל זאת, אנחנו מכינים הפתעה טעימה וגורפת מחמאות שגורמת לאורחים להרגיש מיוחדים!

עוד מתכוני עוגות קלים ומושלמים מחכים לכם באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים מפתיעים לרגעים לא צפויים!

מקור: עוגת שוקולד חמה – Meri Sharabi

 

Similar Posts

17 Comments

  1. משהו לא ברור במתכון:
    ברשימת המצרכים כתוב 1 כוס מים רותחים.
    בהוראות ההכנה כתוב לערבל את כל החומרים הרטובים.
    אז הכנסתי גם את הכוס המים הרותחים, שהרי גם היא חומר רטוב.
    פתאום כתוב בהוראות, שאחרי שכל החומרים התערבבו יחדיו מוסיפים כוס מים חמים!
    האם זו כוס המים הרותחים שכתובה במצרכים, והיה צריך לחכות איתה? או שזו עוד כוס?
    חשבתי קצת והחלטתי לא להוסיף עוד כוס, היה מספיק דליל. עכשיו העוגה בתנור ועוד מעט נראה אם עשיתי נכון – על החיים ועל המוות… בקיצור, המתכון לא מדויק, ממליצה לתקן.

    1. היי חסיה,
      זו אותה כוס, ולכן חשוב לקרוא את המתכון מתחילתו ועד סופו לפני שמתחילים להכין 🙂

    1. היי דניאל, כשבלילה נוזלית מדי ייתכן שיש שוני בין בתנורים והטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול. בכל מקרה ניתן לעטוף אותה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בהצלחה בפעם הבאה!

    1. היי ריקי, תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע. בהצלחה וחג שמח!

      1. אם אני מכינה את העוגה בצהריים ורוצה להגיש אותה חמה בערב, חימום במיקרוגל לא יהרוס אותה ?

      2. היי ליטל!
        מומלץ לחמם כל פרוסה בנפרד במיקרוגל.
        בהצלחה 🙂

    1. היי ריקי,
      אפשר להמיר שמן בחמאה רק להוסיף 1/3 מהכמות שמופיעה במתכון.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?