מתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה – תוצאה מושלמת בכל תבנית!

עוגת גבינה אפויה – תוצאה מושלמת בכל תבנית! עוגת גבינה פשוטה טעימה ועשירה, שגם נראית פצצה. עוגת גבינה אפויה קלאסית עם שמנת חמוצה, עוגה גבוהה אוורירית ומרשימה.  פשוט לעקוב אחרי המתכון ותקבלו עוגה גבינה שתגרוף מחמאות ימין ושמאל.

מתכון באדיבות: עינת חנניה  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מצרכים – עוגת גבינה אפויה

כוס מידה – חד פעמי קר

5 ביצים מופרדות בגודל L
750 גבינה לבנה
כוס וחצי סוכר
שקית אחת סוכר וניל
4 כפות קופלור
1 שמנת חמוצה
גרידת לימון

אופן הכנה – עוגת גבינה אפויה

  • נקציף חלבונים לקצף לבן, ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנקבל קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • כעת בקערה נפרדת (ידנית או עם מיקסר) נערבב לבלילה חלקה את החלמונים עם הגבינות והשמנת, הסוכר וניל, הקונפלור וגרידת הלימון
  • ניקח שתי כפות מלאות מהקצפת ונערבב עם הבלילה.
  • נמזוג את שאר הקצפת אל תוך הבלילה תוך כדי קיפול בעדינות, זהיות שלא לשבור מרקמה של הקצפת.
  • נשמן תבנית (מפורט למטה איזו) ונמזוג את הבלילה לתוכה
  • נמלא את תבנית האפייה המקורית של התנור ב 5 כוסות מים רותחים, ונניח את התבנית עם העוגה בתוכה – כמו בתמונה
  • נכניס לשלב התחתון בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך עשרים דקות, ואז ננמיך ל-160 מעלות ונאפה למשך שעה (אופים על רגיל, שני הקווים למעלה ולמטה, לא טורבו)
  • כעבור שעה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתוכו עד שהוא מתקרר, לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!
  • בתיאבון ובהצלחה!

שימו לב – חשוב להקפיד וללכת בדיוק לפי המתכון! המים מאוד חשובים ואחרי שמכבים את התנור העוגה מתייצבת במים החמים ובאדים שהמים מפזרים עד שהתנור מתקרר לגמרי, וככה היא שומרת גם על הגובה שלה.

רוצים להבטיח שיצליח לכם 100%? לחצו על הקישור כאן וצפו בסרטון הכנה בשידור חי ששיתפה בעלת המתכון. 

שאלות ותשובות

שאלה: וכל היופי הזה בתבנית אינגלישקייק, נכון?
תשובה: כן אבל לא הרגילה, יש תבנית באורך 20 ס”מ גובה 7.5 שהיא פחות ארוכה אך יותר עמוקה, כזו שבתמונות כאן וכאן. אך אם בכל זאת רוצים להכין באינגליש קייק רגילה אז לחלק לשלוש תבניות סך הכל.

שאלה: באיזה עוד תבניות אפשר להכין?
תשובה: תבנית אחת בגודל 26, סיר גחנון 24\26, המון אפשרויות.

שאלה: חייבים תבנית נוספת עם מים?
תשובה: כן אני תמיד עושה ככה ליתר ביטחון, תנסי אין מה להפסיד.

שאלה: אם משתמשים בתבנית קפיצית המים הרותחים שבתבנית התנור לא יכולים לחדור לתוכה?
תשובה: אם תשתמשי בתבנית קפיצית אז שימי רשת מעל המים.

שאלה: מה הקרם ששמת למעלה?
תשובה: לא שמתי קרם, זה פשוט אבקת סוכר.

שאלה: אפשר להחליף את השמנת חמוצה בגיל?
תשובה: אני החלפתי ביוגורט..(בעוגת גבינה אחרת)…אז נראה לי שזה אותו עיקרון.

שאלה: יש אפשרות להפחית בסוכר?
תשובה: אפשר להוסיף כוס סוכר במקום כוס וחצי, אך העוגה לא ממש מתוקה.

שאלה: מה אפשר לשים במקום גרידת לימון? רום?
תשובה: אפשר פשוט בלי הגרידת לימון, לא יקרה כלום.

שאלה: מה עם אינסטנט פודינג וניל, לא מוסיפים?
תשובה: לא, מכיוון שזו עוגת גבינה וכל הקטע זה שיהיה לה טעם של עוגת גבינה ולא זה של וניל.

שאלה: את שמה נייר אפייה לפני שאת שופכת את הבלילה במקום לשמן את התבנית?
תשובה: כן אבל גם משמנת את התבנית לפני שמניחה את הנייר בכדי שהנייר ידבק ולא יזוז, וככה היא יוצאת חלקה וכמעט ללא קמטים.

שאלה: אם אחליף את הקורנפלור ב 2 כפות קמח תופח, העוגה תהיה גבוהה יותר?
תשובה: לא הייתי ממליצה, הקמח יעשה אותה דחוסה מדי.

שאלה: עוגה מושלמת, למה אצלי היא לא יצאה אוורירית?
תשובה: אולי את מקציפה את חלבוני הביצה לקצף קשה מדי. הקצפת אמורה להיות אוורירית ולא קשה, ככה גם כשאת מקפלת עם הבלילה לעשות זאת בעדינות.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • רחל ברנס: עוגה טובה מאוד הכנתי ויצאה סוף גבוהה!”
 
עוגת גבינה אפויה
\עוגת גבינה אפויה

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 10

        1. רעיון מצויין, אפשר עם איזה תחתית שאת רוצה ואז פשוט להכין את העוגה ולאפות לפי שאר ההוראות, בהצלחה ובתיאבון!

  1. נכון למשך שעה נוספת, וזה לא הרבה לעוגת גבינה אין מה לדאוג.

  2. 20 דקות על 200 מעלות ואז להוריד את החום ל 160 ולאפות למשך עוד שעה, ואחרי שהתנור נכבה להשאיר את העוגה בתוכו עד שמצטננת באופן מלא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker