| | | | |

מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים

מאכל מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות, עם כל מיני תבלינים שונים. פשוט חובה לנסות.
בהשראת: ספיר ניסימוב
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים

מפרום תפוחי אדמה – מאכל מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות,

עם כל מיני תבלינים שונים. פשוט חובה לנסות. מתכון מעורר תיאבון שכל אחת יכולה להכין.

ספר המתכונים של ספיר חודג׳ייב

 

מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים
צילום: ספיר חודג׳ייב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים

מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים

מאכל מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות, עם כל מיני תבלינים שונים. פשוט חובה לנסות.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: ספיר ניסימוב

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 5-6 תפוחי אדמה (כמה שנכנס בתחתית הסיר)

למלית הבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 3 בצלים (חתוכים קצוץ)
  • 2 עגבניות (לא חייב עגבניות למי שלא אוהב)
  • 1 צרור פטרוזילה
  • 3 שיני שום (כתושים)
  • ½ כוס שמן
  • מלח (קורט)
  • פלפל (מעט)
  • כמון (מעט)
  • 2 פרוסות לחם

לרוטב:

  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח (קורט)
  • פפריקה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לקלף תפוחי אדמה ולחתוך כל תפוח אדמה לשלוש חלקים ולחתוך באמצע לא עד הסוף.
  • לשים את כל התפוחי אדמה החתוכים בתוך קערה עם מים ומעט מלח לחצי שעה.

למלית הבשר:

  • לערבב הכל לעיסה אחת חצי קילו בשר טחון 3 בצלים חתוכים קצוץ 2 עגבניות מגורדות (לא חייב עגבניות למי שלא אוהב) צרור פטרוזיליה 3 שיני שום כתושים חצי כוס שמן מלח פלפל וכמון 2 פרוסות לחם להרטיב לסחוט לפורר למלית.

המשך הכנה:

  • שוטפים את התפו״א ומסננים ממלאים במלית הבשר.
  • בקערה נערבב 2 ביצים כף רסק עגבניות מלח פלפל, ובקערה נפרדת נשים קמח מנופה.
  • נטבול בקמח ואז בביצה עם הרסק ולטיגון במחבת.
  • השמן צריך לכסות חצי מהמפרום, - נטגן משני הצדדים.

לרוטב:

  • בסיר לחמם שמן לטגן בצל קצוץ עד להשחמה.
  • נוסיף רסק עגבניות לערבב טוב ולהוסיף מים לטבח במלח פפריקה בערך 5 דק על הגז ואז להכניס את המפרום.
  • לפתוח את הסיר כל 10 דק בערך ולשפוך רוטב מעל המפרום ונבשל בערך 40-50 דק בגז על אש נמוכה.

הערות וטיפים

למפרום יותר אותנטי אפשר להוסיף גם כוסברה ועלי כרפס. לתבל בתבלין למפרום (חררייאת) (יש בחנות תבלינים) יש בו ציפורן מוסקט ועוד בנוסף קמצוץ קינמון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מפרום תפוחי אדמה

חייב לטגן?
הטיגון מקבע את הקציצה בתוך התפוח אדמה כך שבבישול ברוטב הקציצה לא תצא מהתפוח אדמה.
אם לא רוצים לטגן?
את יכולה לאפות בתנור, תמרחי שמן זית על נייר אפייה תסדרי בתבנית. הטעם שונה במקצת אבל יחסוך לך את הטיגון.
לא הבנתי לחלק את התפוח אדמה לשלוש לשתיים לא?
תפוח אדמה אחד לחתוך ל 3 חלקים ואז כל חלק לחתוך באמצע לא עד הסוף
למה בביצה שמים גם רסק עגבניות? זה חדש לי
דווקא לא חדש מוסיף טעם וצבע.
בבלילה של הבשר להוסיף עגבניות?
כן כך אני עושה מגרדת עגבניות לבשר טעים.

 


הבמה כולה שלכם:
מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים
שיר אלמני לוי

"הכנתי אתמול ויצא מושלם!!!
תודה על המתכון!"
שיר אלמני לוי

מפרום תפוחי אדמה עסיסי וטעים
צילום: יעל אלמוג

"עכשיו עשיתי את המפרום אבל הוספתי בהרט, יצא מושלם ,
פעם ראשונה. תודה על המתכון!"
יעל אלמוג


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: ספיר חודג׳ייב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?