| | | |

עוגת גזר בריאה 

עוגה ריחנית וטעימה, מערבבים הכל בקערה אחת ולתנור! עוגה שמתאימה לכל המשפחה!
בהשראת: ליהי קרויץ
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
עוגת גזר בריאה עם קמח מלא, סוכר חום, אגוזים וצימוקים

עוגת גזר בריאה – עוגה ריחנית וטעימה!
מערבבים הכל בקערה אחת ולתנור!
עוגה בריאה שמתאימה לכל המשפחה – בתיאבון.

ספר המתכונים של ליהי קרויץ  

עוגת גזר בריאה עם קמח מלא, סוכר חום, אגוזים וצימוקים
צילום: ליהי קרויץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גזר בריאה עם קמח מלא, סוכר חום, אגוזים וצימוקים

עוגת גזר בריאה 

עוגה ריחנית וטעימה, מערבבים הכל בקערה אחת ולתנור! עוגה שמתאימה לכל המשפחה!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 2 עוגות
באדיבות: ליהי קרויץ

ציוד

תבנית 18 ס"מ שתי תבניות

המצרכים

  • ¾ כוס שמן קנולה (120 גרם)
  • ⅓ 1 כוסות דמררה (230 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅓1 כוסות קמח חיטה מלא (150 גרם)
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • ¾ כוס קמח לבן רגיל (70 גרם)
  • 3 ביצים שלמות
  • ½ 3 כוסות של גזר מגורד (320 גרם)
  • ½1 כפיות קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס של צימוקים
  • ½ כוס חמוציות או דובדבנים חמוצים
  • 1 כוס של אגוזי מלך

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 160 מעלות
  • בקערה תחילה שמים את השמן, ואז סוכר, וניל, מלח, סודה לשתייה, אבקת אפייה
  • מוסיפים אחר כך את הביצים ומערבבים הכל ביחד
  • נוסיף קינמון עכשיו, כפית, ואם מרגישים שחסר לטעם אפשר להוסיף עוד אחר כך.
  • מוסיפים את הקמח הלבן ואז את המלא, ולערבב.
  • נטעם את העיסה לוודא שהיא מספיק מתובלת, אם חסר קינמון להוסיף עוד חצי כפית.
  • עכשיו מכניסים את הגזר ומערבבים.
  • מכניסים את האגוזים, צימוקים ודובדבנים ומערבבים.
  • השתמשתי בתבנית כ 18 סמ - יוצא 2 עוגות
  • אופים על 160 ל 40 -45 דקות, לפי הצורך
  • עד ששמים קיסם והעיסה יוצאת מעט ליחה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת גזר בריאה עם קמח מלא, סוכר חום, אגוזים וצימוקים
צילום: ליהי קרויץ

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: ליהי קרויץ

Similar Posts

12 Comments

  1. האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין או חצי כוסמין וחצי קמח חיטה רגיל? חוה

    1. היי חוה!
      כפי שציינת, אפשר בהחלט להחליף בקמח כוסמין עד 80% או בחצי כוסמין-חצי קמח לבן.
      יהיה כמובן הבדל במרקם של העוגה, אבל אם את רגילה לאפות עם כוסמין זה בוודאי לא יפריע לך.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דיקלה!
      כן, בהחלט אפשר להחליף סוכר חום בלבן באותה הכמות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חגית, כן אפשר, רק להוסיף את הנוזלים לאט לאט כייתכן שינוי בכמויות עקב שינוי סוג הקמח. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?