ארוחות צהרייםבשר

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א

אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א – המדריך השלם והמלא להכנת אסאדו בתנור שכולם יעופו עליו. מתכון לאסאדו בתנור עם תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט שיוצא רך ועסיסי כאילו בא ישר מארגנטינה, והכי טוב כשסופג את הנוזלים של המרינדה המשגעת לקבלת שילוב טעמים לא מהעולם הזה. מנה מושלמת לאירוח שתעיף את האורחים למעלה!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מצרכים 

קילו אסאדו פרוס לקוביות או שלם
10 בצלצלי שאלוט קלופים שלמים או 3 בצל סגול חתוכים ל 4
7 תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה שטופים וחצויים
2 ענפי רוזמרין
שום שלם שטוף עם הקליפה

מרכיבים למרינדה
2 כפות שמן
2 כפות רוטב שזיפים ( של קנור)/ או רוטב ברבקיו או טראיקי או רכז רימונים
חצי כפית כורכום
כף פפריקה
8 גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית פלפל שחור גרוס


אופן הכנה 

  • בהתחלה נכניס את הבשר לתוך קערת המרנידה ונערבב היטב, ואז נכניס למקרר לשעה 
  • אחרי זאת נחמם מחבת טפלון ללא שמן ונטגן בה את הבשר דקה מכל צד לסגירה, ואז מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים 5 דקות על הגז.
  • בינתיים נכניס לקערת המרינדה את התפוחי אדמה והבצלצלים והשום, ונוסיף להם כוס מים חמים ומערבבים.
  • כעת מעבירים את הבשר כולל המים מהמחבת שסגרנו את הבשר לתוך הקערה עם התפוחי אדמה והבצלים מערבבים ומעבירים לסיר שמותאם לתנור ( מומלץ רוסטר) או תבנית.
  • מפזרים מלמעלה מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומניחים את ענפי הרוזמרין.
  • כעת מכסים עם נייר כסף (בסיר רוסטר אפשר לכסות עם המכסה).
  • מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות לשעה. וכעבור שעה מנמיכים ל-160 מעלות לעוד שעתיים. אם חסר מים נוסיף מהצד מים רותחים.
  • בשעה האחרונה מסירים את המכסה על מנת שיקבל צבע!

טיפים להצלחה:

  1. את תפוחי האדמה נרתיח מרגע הבעבוע 5 דקות עם הקליפה ונקרר היטב ולחצות לשניים.
  2. הערה ניתן להשתמש באסאדו עם עצם יש בו פחות שומן.
  3. שאסאדו לא יתייבש לכן בתנור יש לי כמה טיפים חשובים ,ראשית ה”סגירה” כלומר הטיגון של הבשר, לפני הבישול ! בטיפה שמן נחוץ לשמירת הנוזלים של הבשר!.
  4. שנית יש אסאדו עם יותר שומן ויש פחות, האסאדו עם העצם הוא פחות שומני , הקשתית ללא העצם יותר שומני ומגיר יותר נוזלים. 
  5. זמני התנור משתנים מתנור לתנור, לא מכניסים לתנור וביי, בודקים מידי פעם, תשקו את הבשר ברוטב,אם חסר נוזלים (מים) תוסיפו ! השלב הראשוני של כיסוי הבשר הוא הכרחי ביותר ! בכדי שהבשר יתבשל בתוך האדים כמו שצריך ! כלי מתאים להכנת אסאדו חשוב לא פחות ,אני השתמשתי בסיר נון סטיק לכן הנוזלים הספיקו לי,במידה ותשתמשו בחד פעמי תצטרכו להוסיף יותר מים ככוס יותר !! את האסאדו ניתן להמיר לטלה, אוסובוקו גוש כתף מספר 5 .
  6. הבדיקה הכי נכונה לדעת אם בשר מבושל,נועצים סכין בבשר אם חודרת ללא התנגדות זה אומר שהוא מוכן
quads id=4]

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר צילום של הסיר?
תשובה: הנה תמונה. את לא חייבת סיר מרובע אפשר גם עגול כמו שהכנתי בעבר. לגבי הבשר, תרתיחי אותן כגוש כשעה תקררי לילה במקרר תפרסי צורת מניפה ואז תעשי לפי המתכון.

שאלה: אפשר להקפיא תפו”א?
תשובה: לא.

שאלה:אפשר תמונה של הרוטב שזיפים מהמתכון?
תשובה: לחצו כאן לתמונה.

שאלה: אפשר רוטב שזיפים עם רימון? מה עם רטבים אחרים?
תשובה:כן. אפשר גם רוטב ברבקיו,טראיקי

שאלה:איזה בשר אפשר במקום אסאדו זה שומני מידי בשבילי.האם אפשר מס5?
תשובה: אפשר, ועדיף גוש שלם כל הנתח, שלא יתייבש.

שאלה: איזה בשר זה?
תשובה: אסאדו. שפונדרה קשתית.

שאלה: האם ניתן לבשל בסיר בישול איטי חשמלי?
תשובה: כן ניתן.

שאלה: את מכניסה את זה ככה אם הסיר לתנור?
תשובה: כן הסיר מותאם לתנור.

שאלה: האם אפשר להכין עם צלי כתף במקום באסאדו?
תשובה: אפשר כן אבל רצוי כגוש לא חתוך.

שאלה: באיזה תנור טורבו או רגיל?
תשובה: רגיל  או טורבו.

שאלה: לא מוסיפים לאסאדו יין אדום ?
תשובה: זה לא מחייב, אם רוצים מוסיפים.

שאלה: ניתן להכין גם עם בשר מס 5?
תשובה: כן גוש שלם לא חתוך.

שאלה: האסאדו עם עצם או שאפשר בלי?
תשובה: אני הכנתי ללא עצם זה נקרא קשתית.

שאלה: לא צריך להרתיח את הבשר לפני?
תשובה: ממש לא.

קישור למתכון המקורי: ללחוץ כאן או כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

 

 אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא קל להכנה
אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא קל להכנה
אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפוא קל להכנה
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker