| | |

עוגת תפוחים עם קינמון ואגוזים

מתכון של עוגת תפוחים בחושה, טעימה ומפנקת,קלה להכנה וגורפת מחמאות.
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים מעלפת, שתמיד כיף שיש בבית! מתכון קל של עוגת תפוחים בחושה הכי טעימה שיש!

אין על ריח האפייה של עוגות תפוחים עם קינמון והעוגה הזו היא בדיוקה עוגה תיתן לכם תחושה חמה של בית! מתכון של עוגת תפוחים קלה להכנה, משגעת וטעימה, שכל בני המשפחה יעמדו ליד התנור וימתינו לסיום האפייה!

עוגה עם מרקם אוורירי ומפנק, ואין מושלמת ממנה לצד הקפה של הבוקר או בתור קינוח מפנק לאחר ארוחה. מתכון פשוט לעוגה שתוסיף לכם חיוכים בימי שגרה ואווירת שלווה בסופי השבוע!

ספר המתכונים של שרה יוסף

עוגת תפוחים בחושה
צילום: שרה יוסף

למה באמת כדאי לכם:

  • עוגת תפוחים הכי קלה שיש להכנה ולא משאירה מקום לתירוצים!
  • עוגה טעימה שגם ילדים ובריאה בהרבה מכל חטיף שתקנו!
  • עוגה מושלמת להגשה בכל שעה של היום ותמיד משלימה  את הקפה!
  • עוגה מרשימה במיוחד, שתגרוף מחמאות וכולם יבקשו את המתכון!

 

שורה תחתונה: אומנם ט"ו בשבט מגיע, אבל עוגת תפוחים כזו מכינים במשך כל השנה מרוב שהיא טעימה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים עם קינמון ואגוזים

מתכון של עוגת תפוחים בחושה, טעימה ומפנקת,קלה להכנה וגורפת מחמאות.
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

סיר פלא / תבנית 24
מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

  • 4 ביצים (L)
  • ¼2 כוסות קמח רגיל
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס אגוזים טחונים גס (טחונים גס)
  • ½ כוס צימוקים
  • 1 כוס שמן
  • 4 תפוחים (גרנד סמית)
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית קינמון (אפשרי קצת יותר)

אופן ההכנה

  • לחתוך את התפוחים עם הקליפה לקוביות קטנות.
  • לשים בסיר עם חצי כוס מים וחצי כוס סוכר דמררה ולבשל כמה דקות.
  • כשרותח לכבות את הגז להוסיף כפית קינמון לערבב ולקרר מעט.
  • להקציף ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר לקצף תפוח, להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף כוס שמן.
  • להמשיך להקציף ולהוסיף קמח ואבקת אפיה אגוזים וצימוקים ולהוסיף את התפוחים לערבב.
  • לשמן תבנית מעט בתחתית לפזר מעל מעט סוכר ומסביב לשים נייר אפיה.
  • נשפוך את הבלילה לתבנית ונאפה 180 מעלות 45 דקות.
  • כשמוכן להוציא לקרר מעט ואז להפוך על צלחת לפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוחים מעלפת
צילום: טרז חזות

"יופי של עוגה יצאה לי!"
טרז חזות

רק עוד דבר אחד אחרון! 

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: עוגת תפוחים קלה מתכון מאת: שרה יוסף

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?