מתכון באדיבות: מורן תורג'מן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: קישים לשבועות
תבנית פאי 26
מתכון לשני קישים קוטר 26
מצרכים
בצק:
400 גרם קמח מנופה (4 כוסות פלסטיק חד פעמי קר)
200 גרם חמאה קרה וטיפה רכה
כפית מלח
כפית סוכר
2 חלמונים (את החלבונים מוסיפים לרויאל)
6 כפות מים
להכנת הרויאל:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
חצי כוס חלב
70 גרם גבינה צהובה מגורדת 70 70 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם בולגרית מפוררת
2 ביצים
3 כפות קמח
1 אבקת אפייה
לתבל במרק עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
אופן הכנה
בצק:
- לעבד בפולסים את הקמח, חמאה חתוכה לקוביות 1 כפית סוכר,1 כפית מלח, עד שמקבלים תערובת פירורית.
- להוסיף שני חלמונים ושתי כפות מים
- לעבד עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
להכנת הרויאל:
. את המצרכים מלמעלה לתבל במרק עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט. ולערבב טוב.
- להכין בקערה את הרויאל ונערבב היטב
- אחר כך לרדד את הבצק לצורה של התבנית ( תבנית פאי), להקפיא 2-3 דקות ולשפוך את התערובת הרויאל.
- מעל לסדר את התוספות שאוהבים.
- להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 40-50 דקות בערך ( עד שמוכן).
- בהתחלה לשים חצי שעה בשלב התחתון ואז להעלות לשלב האמצעי עד להשחמה. בהצלחה!
גלגלו למטה לסרטון הכנה מלא ומפורט!
למילויים השונים
לפרוס בטטה מקולפת לפרוסות ולהכניס לתנור עם מעט שמן זית על 180 מעלות עד שמתרכך מעט. לטגן במעט שמן זית טבעות בצל סגול עד הזהבה. לסדר יפה בשכבה אחידה על הרויאל
בטטה:
למילוי פטריות ובצל:
לטגן בצל חתוך לקוביות, להוסיף כמה פטריות טריות חתוכות ולטגן עד הזהבה
להשרות במלח חציל חתוך לפרוסות ואז כל פרוסה לחצי. לסנן ולייבש. לטגן בשמן עמוק ולהניח על נייר אפייה. לסדר את החצילים בשכבה אחידה על הרויאל
להשרות 5 דקות במים רותחים פרחי ברוקולי (סנפרוסט). לסנן מהנוזלים ולסדר בשכבה אחידה על הרויאל
לאדות עם מעט שום כתוש ושמן זית חבילת עלי תרד עד שמתרכך ומאבד מנפחו. לקצוץ גס ולסדר על הקיש עם פרוסות גבינת עזים (גדי)
שאלות ותשובות
שאלה: סליחה על הבורות ..מה זה רויאל? זו התערובת שרשמת והיא מהווה בסיס לכל קיש? ואז להוסיף תוספות?
תשובה: כן מה שכתבתי במתכון, זאת הבלילה לקיש.
תשובה: לא, הוא נאפה ביחד עם הבצק
תשובה: אפשר במקסר או במעבד מזון, ביד זה קצת קשה יותר לקבל בצק איכותי
תשובה: את מטגנת בצל חתוך ומוסיפה כמה פטריות טריות וממשיכה לטגן, מצננת ומכניסה לקיש.
תשובה:אני יודעת שניתן לשמור את הבצק עד 3 ימים במקרר (אף פעם לא יצא לי לשמור..)
תשובה: צריך לצאת רך אך אם טרם השחים תעלי למדף האמצעי לכמה דקות
תשובה: תודה! כן בטח
תמונות ותגובות מהגולשים:
- גלית אלסבייע: "מורן תודה רבה מתכון מצויין עשית לי חשק …עכשיו בתנור!"
- ליז ארויו: "זאת שלי, יאמי!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה לשבועות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלט חלומי ופטריות לשבועות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב לשבועות
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
האם אופים בטורבו או אפייה רגילה?
רצוי לאפות אפייה רגילה. בהצלחה!
הבצק והרוטב רויאל מספיק ל- 2 קישים? בתודה וחג שמח.
היי ענבל, המתכון לשני קישים קוטר 26, בהצלחה!
האם אפשר לעשות עם קמח כוסמין?
היי שני!
אפשר, ומומלץ להשתמש בקמח כוסמין 70%.
בהצלחה 🙂
וואוו ממש תטדה רבה על השיתוף במתכונים וההסבר המפורט בסבלנות ובדיוק וזה לא מטבן מאליו שתפני מזמנך הפנוי ללא כוונות רווח יישר כוח גדול?
מה זה רויאל?
מעל הרויאל לשים נניח מילוי של בצל/בטטה ?
היי טלאל!
רויאל היא הבלילה שיוצקים מעל הבצק ובתוכה מניחים את מילוי הירקות.
בהצלחה 🙂