| | |

 עוגת שמרים שוקולד קלועה

עוגת שמרים שוקולד קלועה, עשירה, חגיגית ומרשימה. מתכון פשוט וקל להכנה.
בהשראת: מאיה באזובי
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
עוגת שמרים שוקולד קלועה

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, מטריפה ומרשימה למראה וכל ביס ממנה פינוק גדול! מתכון לעוגת שמרים לשבת שחייבים להכין!

עוגות שמרים אצלנו הן עוגות לשבת, יש להן את הבצק הכי טעים והכי מפנק שיש ואנחנו פשוט לא יכולים לעבור שבת בלי. אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין זו עוגת שמרים שוקולד קלועה, עם מראה מרשים וחגיגי שמוסיף לאווירה המלכותית.

מתכון המורכב משלבים ספורים של הכנה ותקבלו עוגה עשירה בשוקולד ומפנקת ולא תאמינו עד כמה! ניתן להכין גם רולגלך מהבצק שנשאר ולשדרג את הפינוק לשבת. כך או כך – זו עוגה מלכותית הראויה להכנה בשבת המלכה!

ספר המתכונים של מאיה באזובי

עוגת שמרים שוקולד קלועה
צילום: מאיה באזובי

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד

  • מתכון לעוגת שמרים שוקולד הכי קל, הכי מהיר והכי טעים שתמצאו!
  • עוגה קלועה מרשימה מאוד למראה שלא תשאיר אף אורח אדיש!
  • העוגה הכי מפנקת שאפשר להגיש בסוף השבוע ובלעדיה זה לא אותו דבר!
  • ניתן להמיר את המרגרינה בשמן והעוגה יוצאת מושלמת באותה מידה!

 

שורה תחתונה: בשבת המלכה ראוי להכין מאכלים מפנקים, כל שכן עוגת שמרים שוקולד עם מראה מלכותי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

עוגת שמרים שוקולד קלועה

 עוגת שמרים שוקולד קלועה

עוגת שמרים שוקולד קלועה, עשירה, חגיגית ומרשימה. מתכון פשוט וקל להכנה.
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה באזובי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים
  • 1 חבילה מרגרינה ללא מלח (רכה )
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים פושרים
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

  • לערבב הכל במיקסר בוו הלישה חוץ מהמלח עד לקבלת גוש יציב.
  • לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים שוב כ 4 דקות .
  • מתפיחים לשעתיים מחלקים ל 4 (לכל עוגה 4 כדורים סה"כ צריך לצאת 8 כדורים ויוצרים את הצורה.
  • לאחר מכן מתפיחים שוב כחצי שעה ואז מברישים בביצה וסומסום.
  • אופים בתנור על 175 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגה תזהיב.

הערות וטיפים

  • השאריות ממליצות להכין רוגלך כי נותר לא מעט בצק .
  • אנחנו עשינו 4 שכבות בצק אפשר גם יותר למי שרוצה טיפה יותר עבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד

כל עלה מורחים בשוקולד?
כן.
איזה ממרח שוקולד?
ממליצה שלא נוטלה כי הוא פחות דומיננטי ומתוק בשמרים עדיף שחר ממרחית או חומי טעים יותר בהרבה.
אפשר שמן במקום מרגרינה וכמה?
אפשר במקום המרגרינה מוספים לחצי כוס השמן עוד כוס אחת.
אם אני רוצה לעשות לפי המתכון הזה עוגת שמרים אבל לא שכבות בתבנית אינגלייש קייק. זה אפשרי מהמתכון הזה והכמות הזו?
כן.
מחלקים ל 4 או ל 8?
את מכינה 8 כדורי בצק מתייחס 2 עוגות. את מרדדת 4 יחידות בצק כל רדד את מניחה על ניר אפיה + ממרח שוקולד להניח מעליו בצק מרדד נוסף לבצק הרביעי מרדד ללא ציפוי להניח לכיסוי את לקחת צלחת שטוחה הפוכה לחתוך סביב להסיר את הצלחת להניח אמצע העיגול עיגול יותר קטן בלי לחתוך מתחילים לחתוך עי גלגלת של פיצה 4 משולשים כל משולש לחתוך 4 משולשים יותר צרים לקחת 2 רצועות לסובב לכיוון השני ולהדוק בקצה לזוג כך נוצר הדוגמה בעיקרון לעוגה אחת. יש אפשרות לרדד בצק 8 ונוצר עוגה גבוה יותר על אותו עיקרון לחמם תנור מראש לטרוף ביצה למרוח על הבצק לפזר שומשום לאפות עד הזהבה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שמרים שוקולד קלועה
צילום: יערה פז

"יצא מושלם, תודה על המתכון!"
יערה פז

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?