| |

עוגת שמרים נוטלה

עוגה מושלמת וממכרת ברמות.
בהשראת: שלי יוודאי
עדיין אין דירוגים
עוגת שמרים נוטלה ממכרת

את המתכון הבא לא צריך לפרט ולדבר יותר מדי כי שלוש מילים פשוט יספיקו, עוגת שמרים נוטלה.
כן! העוגה הכי טעימה ומושחתת בעולם נחתה אצלנו עם מתכון מדהים וקל.
אין דבר טעים בעולם מנוטלה, השוקולד הזה פשוט משתלב בצורה מושלמת על כל קינוח שתשימו עליו.
עכשיו כשמכינים עוגת שמרים מהממת וטעימה בטירוף ומוסיפים לה נוטלה זה כבר רמה אחת מעל הכל.
עוגת שמרים נוטלה עסיסית חמה ומושחתת עם שקדים פרוסים מעל, כל ביס חלום של ממש.
אז במקום לשבת לקרוא ולהוזיל ריר, קומו הכינו והפתיעו את כל המשפחה בעוגה הטעימה ביותר!
המתכון הוא ל4 תבניות כך שאל תפחדו שלא ישאר לכם.
מצורף סרטון הכנה מלא למתכון.

מתכון באדיבות: שלי יוודאי

ספר המתכונים של שלי יוודאי

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן 

עוגת שמרים נוטלה ממכרת

עוגת שמרים נוטלה

עוגה מושלמת וממכרת ברמות.
עדיין אין דירוגים
לדרג
כמות 4 עוגות
זמן הכנה: 15 דקות
באדיבות: שלי יוודאי

ציוד

קערה לערבוב
4 תבניות אינגליש קייק
כוס שתייה חמה - 200 מ"ל

המצרכים

לבצק

  • 840 גרם קמח מנופה
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות חלב פושר (חד פעמיות)
  • ½ כף מלח
  • 4 כפות סוכר

להברשה ולציפוי מעל

  • 1 חלמון
  • 1 כפית דבש
  • ½ כוס שקדים פרוסות
  • ¼ כוס חלב (מעט חלב)

להכנת הסירופ

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל

למילוי העוגה

  • 1 צנצנת נוטלה (או כל מילוי אחר שרוצים)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 180 מעלות.
  • מערבבים את הקמח עם הסוכר מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את החלמונים החלב והחמאה המומסת עד שמתקבל בצק יחסית אחיד.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש לבצק רך. משמנים קלות את הבצק מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל8 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל.
  • לחתוך את הרולדה כמו בסרטון ולסדר את ה״שושנים״ אחד ליד השני על תבנית אינגליש קייק משומנת.
  • להתפיח בסביבות 20 דקות, לטרוף חלמון מעט חלב ודבש ולהבריש את הרולדות לפזר מעל שקדים פרוסים ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
  • לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

הערות וטיפים

  • מומלץ למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור
 
סרטון הכנה - עוגת שמרים נוטלה
 
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות ותשובות להכנת: עוגת שמרים נוטלה

שאלה: כמה בקמח בכוסות? תשובה: כוס אחת זה כ 140 גרם. אז 840 זה כ 6 כוסות.
שאלה: אם רוצים חצי כמות?  תשובה: עשיתי לפי משקל.. אם חצי כמות אז עושים הכל פשוט חצי במקום 840 גרם 420 גרם וכו׳..
שאלה: האם אפשר להקפיא לפני אפייה כשזה בתבניות?  תשובה: אין בעיה להקפיא.
שאלה: אפשר במקום החלב בבצק אפשר מים ?  תשובה: כן.
שאלה: יצא לך רק 3 תבניות?  תשובה: 4 תבניות.
שאלה: לאפות על טורבו?  תשובה: לא לאפות רגיל.
שאלה: ההתפחה רק 20דקות בלי תפיחה בהתחלה?  תשובה: נכון.

תגובות ותמונות מהגולשים: עוגת שמרים נוטלה

  1. עדנה קונטנטה
    ״מתכון נהדר"
  2. ריקי וג'קי אלפסי
    ״מושלמות"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף עוגות שמרים הורסות אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

    1. היי קארין,
      אפשר להשתמש בכל כוס כל עוד את משתמשת רק בה לכל אורך המתכון.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements