Advertisements
| | |

 קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף

את הקציצות האלה אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
בהשראת: לבנת אלקיים
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף
Advertisements

קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף בתנור במרינדה חריפה,

טעים ביותר וגם נראה פשוט פצצה!! 

אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?

ספר המתכונים של לבנת אלקיים

קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף
צילום: לבנת אלקיים

 

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף

 קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף

את הקציצות האלה אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: לבנת אלקיים
Advertisements

המצרכים

לעיסה:

  • חצי קילו סלמון
  • חצי קילו נסיכת הנילוס (או חצי קג נסיכת הנילוס וחצי קג בקלה)
  • 1 ראש שום (10-12 שיניים)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל (בינוני)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2 גמבה אדומה
  • 5 פלפל צ׳ילי/שאטה יבש חריף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כף כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חצי כף מרק עוף
  • 2.5 כוסות מים
Advertisements

אופן ההכנה

הכנת הדג:

  • ניתן לבקש ממוכר הדגים שיטחן לכן במקום.
  • אם אתן טוחנות בעצמכן אז רצוי להשרות כשעה עם מלח ולימון ואז לטחון.
  • נטחן גם את השום, כוסברה, פטרוזיליה ובצל.
  • נטבל את העיסה בכף פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.

הכנת הסיר:

  • נטגן במעט שמן את שיני השום פרוסות.
  • נחתוך רצועות מ - 2 הגמבה אדומה ונוסיף,
  • נמשיך לטגן עוד 2 דקות וננמיך את האש.
  • נוסיף פלפל צ׳ילי או שאטה יבש חריף.
  • נתבל בפפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, ובאבקת מרק עוף.
  • נוסיף מים ונערבב את הכל יחד.
  • נגביר את האש ונכין את הקציצות, (אני אוהבת אותן שטוחות מעט).
  • נקצוץ המון כוסברה ונוסיף לסיר.
  • נבשל עם מכסה סגור כ - 20 דקות ואז נוריד את המכסה וננמיך מעט את הלהבה עד שהרוטב מסמיך.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: קציצות דגים 

לא שמים בדגים פרורי לחם? הם לא מתפרקים בבישול?

אני לא שמתי פירורי לחם וזה לא התפרק. אחרי שאת מכינה את העיסה תני לה לנוח איזה שעה במקרר

אפשר עם סלמון או שזה יצא יבש?

סלמון ממש לא דג יבש, להיפך הוא דג עסיסי מאוד ולכן מתאים לבישול גם לטחינה לקציצות דג. רק לבשל במידה מסוימת ולא יותר מדי.

Advertisements

קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף
צילום: לבנת אלקיים

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Livnat Elkayam

Advertisements

Similar Posts

8 Comments

      1. היי יעל!
        תודה ששמת לב שחסר מים במתכון, תיקנו את זה.
        כמות המים היא 2.5 כוסות, ואת יכולה בכיף להכין את הקציצות מלברק.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements