מאפים ולחמים

לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות

לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות הכנה – 

מי שמכין וטועם את הלחם המשגע והטעים הזה לא קונה יותר לחם מהסופר/מכולת!
לחם בריא חמש דקות עבודה הכל בקערה אחת ללא התפחה,ללא שמרים, טבעוני,הכי בריא והכי טעים שיש… ובנוסף קלי קלות.
תודה ענקית לתיקה חדד 
על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד ולחן וישטוק על התמונה.

 

מצרכים – לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות 

4 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית מלח ים אטלנטי
כפית סודה לשתייה
כף סילאן
2 כוסות חלב שקדים

אופן הכנה – לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות 

לחמם תנור ל 190 מעלות

  1. לערבב את המצרכים בקערה הכל ביחד  ולהוסיף מה שאוהבים, אני הוספתי מעט:גרעיני חמניות,גרעיני דלעת, שיבולת שועל,חמוציות,אגוזי מלך…
  2. לערבב שוב…
  3. לשים בתבנית מלבנית על נייר אפייה
  4. לפזר למעלה מעט שומשום/זרעוני פשתן
  5. ולתנור 190 מעלות 45 דקות.
  6. הערה: לטריות מקסימלית, להקפיא את הלחם פרוס ולהוציא כמה שצריך כל יום.

 

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זמן נשמר הלחם?
תשובה: תשמרי במקרר ישמר לך יותר טוב ולהרבה זמן או תקפיאי בשקיות
 
שאלה: חייב חלב שקדים או שאפשר מים?
תשובה: עדיף חלב שקדים או חלב רגיל. אבל אם את שמה מים תוסיפי כף שמן כלשהו
 
שאלה: האם המתכון הוא לתבנית אחת או שתיים?
תשובה: אחת.
 
שאלה: מערבבים ביד? במטרפה?
תשובה:  בכף
שאלה: האם ניתן לשים ממתיק אחר במקום סילאן?

תשובה:  אפשר דבש או סירופ מייפל ואפילו כף סוכר קוקוס

שאלה: האם אפשר קמח רגיל?
תשובה: פחות בריא אבל כן אפשר.

 

 

 

 

לחם כוסמין חן וינשטוק

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 21

  1. וואו. לחם עשיר. קריספי מבחוץ ורך מבפנים. משהו בין לחם לעוגה. נהדר. תודה רבה.

  2. עשיתי את לחם הכוסמין לפי המתכון ופשוט יצא מעולה , וואו תודה ענקית, עוקבת אחרי המתכונים הדיאטטים והבריאים שלכם!

  3. אפיתי עם קמח רגיל.המרתי כוס אחת של קמח בקוואקר. יצא אששש נגמר בצ’יק

    1. לאפות בתבנית מלבנית טיפה יותר גדולה מחד פעמי. בהצלחה!

  4. וואו לחם בדיוק לפי הדרישות(הסופר מוגזמות) שכתבתי בגוגל אני בהחלט אתגבר על הפחד הגדול שלי מאפייה ואני אנסה אותו😅 תודה גדולה על המתכון

    1. בשמחה רבה, מחכים לשמוע איך יוצא (מקווים סופר מוגזם טעים! )

  5. מתכון פשוט ונהדר, יוצא מוצלח בכל פעם. תודה!
    שאלה: האם יש אפשרות להשתמש בקמח טפיוקה? אם כן, יודעת להגיד איך לשנות את הכמויות?
    תודה מראש.

    1. היי יעל, לא יצא לנו לנסות קמח טפיוקה במתכון הזה, אך נשמח לשמוע ממך איך יצא. בהצלחה ובתיאבון!

  6. הצלחתי!!!!
    וואו! המתכון ללחם כוסמין נכי שווה ברשת. ואני בדרכ ממש מפחדת מאפיה ולא מצליחה לאפות .כל כך פשוט להכין והאושר לראות את הלחם תופח בתנור והתוצאה מושלמת וטעימה . ממש לחם לכל דבר . תודה רבה ❤

    1. כל עוד שמים עין ומוציאים בזמן אין סיבה שלא. בהצלחה ובתיאבון!

  7. איזה כיף של לחם כוסמין!!!! טעיםםםםם ובריא.
    לאחרונה התחלתי להוסיף קמח שיפון מלא, 1/3 כוס שיפון ו2/3 כוסמין לפי ד״ר מיה רוזמן שיש להוסיף סיבים חשובים.
    האמת יותר טעים אפילו. כל יומיים שלושה אני אופה את הלחם הזה . כולנו בבית אוהבים אותו, פעם אני שמה זרעי חמניות, דלעת, אגוזים, מה שבא לי . פורסת אותו אחרי שמתקרר ומקפיאה. כל פעם כשרוצים מוציאים לטוסטר קופץ. בתיאבון לכולם
    קלי תבור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker