עוגת אלפחורס –מתכון פאי אלפחורס של צליל אוחנה עדינה ,עשירה ומה שבטוח קלה להכנה.
מתכון באדיבות: צליל אוחנה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת אלפחורס
מצרכים – עוגת אלפחורס:
לעוגיה:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3/4 כוס קורנפלור
1/1/3 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס אבקת סוכר ( אני בעד בפחות סוכר)
2 ביצים.
לקרם:
ריבת חלב של קומידה
500 מ"ל שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת איסטנט פודינג ריבת חלב
אופן הכנה –עוגת אלפחורס
מחממים תנור ל-180 מעלות ללא טורבו.חום עליון תחתון.
- מערבבים חמאה, קורנפלור,קמח,אבקת אפייה, אבקת סוכר וביצים לתערובת אחידה.אם הבצק דביק אפשר להוסיף קורנפלור.
- מרדדים את הבדק לעובי של 2 ס"מ בערך, קורצים את הגודל הרצוי ( אני הכנתי את העוגה בקוטר 22) ואופים כ-10 דקות.
- העוגיה צריכה להיות לבנה ולא שחומה.מהבצק שנותר אפשר להכין עוגיות אלפחורס ולמלא בריבת חלב.
מכינים את הקרם: - מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואיסטנט פודינג ריבת חלב לקצפת יציבה ושומרים במקרר.
מרכיבים את העוגה: - מניחים את העוגייה לתחתית, מורחים ריבת חלב( שכבה דקה) מניחים את הקצפת ושוב עוגייה, ריבת חלב וקרם.
- מקשטים בעוגיות אלפחורס ומכניסים למקרר להתייצב.
בהצלחה
לקרם ריבת חלב:
במקסר מקציפים את כל החומרים על לקבלת קרם יציב וטעים.
בתיאבון 🙂
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
שאלות ותשובות
שאלה:כתבת מניחים עוגיה לתחתית מורחים… ומניחים שוב עוגיה.. אבל מכינים עוגיה אחת לא?
תשובה: מכינים שתי עוגיות
תמונות ותגובות מהגולשים:
Ofir Semana: "יצא מדהים! תודה רבה על מתכון פשוט ומהיר!"
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!