עוגת שמרים גבינה לשבועות- במיוחד לשבועות, עוגה שמרים בצורת צמה במילוי גבינות עשירות. עוגת שמרים גבינה ששווה כול ביס. חובה להכין!
תודה ענקית להילה ליברטי על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.
מצרכים – עוגת שמרים גבינה
כף שמרים יבשים
אחד כוס מים חמימים
3 כף סוכר
1 ביצה
180 גרם חמאה
חצי כפית תמצית וניל
אחד קורט מלח
5 כוס קמח חד”פ קר
כרבע כוס שמן
מילוי:
1 יחידה גבינת טוב טעם
1 יחידה ביצה
2 כף סוכר
2-3 כף גבינה לבנה
חצי חבילה אינסטנט וניל
כפית תמצית וניל
אופן הכנה – עוגת שמרים גבינה
לחמם תנור ל180 מעלות
- מדדנו בכוס חד פעמי קר.
- הכמות של צמת הגבינה היא כמחצית הבצק ניתן להכין עוד מאפה מהכמות, יוצא סך הכל שתי עוגות.
- בקערת המיקסר -קמח שמרים וסוכר עם מעט מים. .
- להוסיף בהדרגה את השמן חמאה ומים בהדרגה ..הבצק צריך להיות רך וגמיש…
- להתפיח וללוש.
- ולרדד על משטח מקומח את הבצק.
- לערבב היטב את הגבינה ושאחר חומרי מילוי-הביצה הסוכר ואינסטנט וניל..
- לחתוך בסכין את צידי הבצק לשורות שוות. ולהניח את המילוי באמצע. לסגור מימין לשמאל בהצלבה..
- להניח התבנית אינגילש קייק. להתפיח. למרוח בביצה, לאפות בתנור שחומם מראש 180 מע עד שהמאפה זהוב ויפה..
- ניתן לצפות במי סוכר: להרתיח כוס סוכר וכוס וחצי מים עם מעט לימון…ולמרוח על המאפה
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
#שאלות ותשובות:
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בטח, כל עוגת שמרים אפשר להקפיא. הכי מומלץ זה לאחר התפחה ראשונה ועיצוב ולפני ההתפחה שנייה. כשרוצים לאפות, נותנים לעוגה הקפואה לתפוח בטמפרטורת החדר (לוקח קצת יותר זמן מבדרך כלל). לאחר ההתפחה הזאות נעביר לתנור חם ונאפה כרגיל.
מתי שמים את הביצה?
ביצה לתוך הבצק..וביצה למרוח לפני האפיה, בהצלחה ובתיאבון!