קינוח הורס וטעים במיוחד. שילוב קטלני של שני הדברים הכי טעימים שיש: נוטלה ולוטוס עם שוקולד לבן מהמם.
קינוח גם טעימה וגם יפה בטירוף, שבטח יגרוף את כל המחמאות.
תודה ענקית למרי קוגן על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.
מצרכים – קינוח לוטוס ונוטלה
לסנדוויץ –
תבנית ספירלות סילקומארט .
3/4 צנצנת לוטוס.
חצי צנצנת נוטלה
למוס –
תבנית סילקון מלבנית
קורצן עגול בקוטר של 5 ס״מ.
100 גרם שוקולד לבן
100 מ״ל שמנת מתוקה 32 אחוז
חבילה וחצי של גבינת נפוליאון או פילדלפיה .
חצי כפית מחית וניל
400 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה .
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 גרם גלטין מושרה ב10 גרם מים
אופן הכנה – קינוח לוטוס ונוטלה
- להניח את תבנית הספירלה מעל משטח יציב, להמיס את צנצנת הלוטוס במיקרו ( 30 שניות ) , לשפוך לתוך כל עיגול . לנער מעט כדי שיצאו בועות. .
- להכניס למקפיא לשעה. .
- על אותו עקרון נוטלה – את הנוטלה לא צריך להמיס , לשפוך מעל כל עיגול אפשר להיעזר בפלטה קטנה כדי לדאוג שכל החומר יכנס לספירלה) ..
- מוס:
- להמיס שוקולד לבן יחד עם שמנת מתוקה . .
- את הגבינה להוציא מראש לטמפר׳ חדר כי לרוב הגבינות האלו מעט שמנות כדי שיהיה יותר נוח לעבוד איתן, להעביר לקערה ועם מרית או קלף לפתוח את הגבינה לצדדים כדי להיפטר מגושים , את תערובת השוקולד
- והגבינה לאחד , אפשר להיעזר בבלנדר מוט. כדי לקבל תערובת חלקה. להוסיף מחית וניל לערבב. .
- להמיס את הגלטין המושרה במשך 15 שניות במיקרו , להוסיף לתערובת השוקולד והגבינה ..
- להקציף את השמנת להקצפה במיקסר עד שמתקבלת קצפת נפוחה מעט אך לא יציבה ממש..
- לאחד את הקצפת עם תערובת השוקולד הגלטין והגבינה . .
- לשפוך לתבנית סילקון מלבנית . להקפיא לפחות שש שעות . .
- לאחר מכן להוציא את התבנית . לקרוץ עיגולים באמצעות קורצן . להניח בין שתי ספירלות של לוטוס או נוטלה
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
#שאלות ותשובות:
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
עוגת לוטוס
עוגת לוטוס פרווה קרין גורן
עוגת ביסקוויטים לוטוס קרין גורן
האם אפשר להכין קצפת רגילה ולהכניס אותה בין הלוטוס והנוטלה?
היי רותם,
כמובן, בהצלחה!