| | | | |

פשטידה צמחונית פרווה קלה (מעקודה)

פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד!
בהשראת: גלית בן מואיל
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
מעקודה מרוקאית (מחאמר)

מעקודה מרוקאית – פשטידת מעקודה, או בשמה האחר, מחאמר.

פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד.

פשטידה צמחונית פרווה קלה להכנה מעולה לאירוח או לארוחת צהריים או ערב טעימה.

מעקודה מרוקאית (מחאמר)
צילום: גלית בן מואיל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מעקודה מרוקאית (מחאמר)

פשטידה צמחונית פרווה קלה (מעקודה)

פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: גלית בן מואיל

המצרכים

  • 7 -8 תפוחי אדמה (קלופים)
  • 10 ביצים
  • 1 צרור פרטוזילה (או כוסברה (או שילוב ביניהם))
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • כפית מלח (עד כפית וחצי)
  • ¾ כפית פלפל שחור (לפי טעם)
  • 1 כף מרק עוף (שטוחה, לא חובה)

אופן ההכנה

  • להביא את תפוחי האדמה לרתיחה עד שיהיו רכים.
  • במקביל, לבשל 3 ביצים קשות.
  • לקחת קערה למעוך הכל עם המועך לקצוץ חופן פטרוזיליה בנדיבות להוסיף לקערה.
  • לאחר מכן לשבור 7 ביצים שלמות להוסיף שקית אחת של אפייה + מלח ופלפל מעט מרק עוף לא חובה.
  • לקחת סיר עמוק לשים שמן בנדיבות על אש גבוהה לאחר שהשמן חם מאוד שמים את הבלילה לתוך הסיר מנמיכים ישר את האש לחום נמוך בינוני למשך 15 דקות.
  • לאחר מכן מעבירים לתנור שחיממנו מראש ל - 200 מעלות.
  • מוציאים כשרואים שהפשטידה נהייתה חומה מלמעלה מוציאים מהתנור והופכים על צלחת שטוחה או מגש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מעקודה מרוקאית

צריך גם 3 ביצים קשות חוץ ה7 ביצים?
כן. שאת מרתיחה את התפוחי אדמה קלופים שבסיר יהיו 3 ביצים גם. וה7 ביצים זה בתוך הבלילה.
האני מאוד רוצה לעשות ולא עושה בגלל כמות השמן.
מסכימה אתך שיש בזה שמן. אבל שאני הופכת אותה שמה נייר סופג משתי הכיוונים וזה פשוט מושלם.
את לא שמה קמח ?
לא.
כשמבשלים על הגז אז לכסות הסיר?
אין צורך לכסות..

 

מעקודה מרוקאית (מחאמר)
צילום: גלית בן מואיל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

פשטידת צמחונית פרווה (מעקודה)

 

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

Similar Posts

11 Comments

    1. רק תיקון קטן
      מעקוד זה בטוניסאית. וזו בדיוק הפשטידה שאמא שלי היתה מכינה קבוע. ביחוד בפתיחת צום יום כיפור
      ואנחנו טוניסאים. אז כדאי לציין זאת לדעתי.
      תודה על מתכון מיתולוגי מהילדות שלי

      1. היי מלכה,
        תודה רבה על התגובה שלך ועל כך ששיתפת אותנו בסיפור האישי שלך.
        מעקוד ומחאמר זה בעצם אותו הדבר, אחת טוניסאית והשניה מרוקאית 🙂

      1. אפשר להסיף גזר חתוך לקוביות קטנות ואפונה. בקשר לשמן…אין צורך בהרבה שמן…ניתן להסתפק ב 3-4 כפות בערך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?