|

מקלובה הודו לפסח – מקלובה אורז חצילים שווארמה הודו – כשרה לפסח לאוכלי קטניות
ארוחה שלמה עם בשר ירקות ואורז, בריאה בטירוף, שתמיד מצליחה.
תודה ענקית לרונית אבו חצירה על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.

מקלובה הודו לפסח

מצרכים – מקלובה הודו לפסח

  • 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
  • 6 פטריות שמפיניון טרי חתוך לקוביות
  • בצל אחד פרוס לפרוסות
  • גזר אחד מגורד בפומפייה
  • חצי קילו שווארמה הודו אפשרי חצי קילו חזה עוף
  • חציל אחד פרוס לפרוסות
  • חציל נוסף חותכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
  • עגבניה אחת חתוכה לפרוסות
  • צרור כוסברה קצוץ
  • מלח פלפל כורכום
אופן הכנה – מקלובה הודו לפסח

  1. לטגן במחבט את הפרוסות החציל .
  2. את קוביות החציל בישלתי בסיר סגור עם חצי כוס מים עם מכסה סגור עד שהחציל היה מבושל חלקי והוספתי מלח לפי הטעם .
  3. לדאוג לספיגת השמן לאחר שמטגנים .
  4. לטגן באותה מחבט את התפוחי אדמה חצי בישול וגם אותם לסנן מהשמן .
  5. לשים בסיר את האורז ולבשל עם 2.5 כוסות מים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.
  6. לסגור את האש, להעביר לקערה ולערבב את האורז עם מלח פלפל כורכום ולהוסיף כוס מים .
  7. לטגן בסיר נוסף בצל, ולהוסיף את השווארמה עם מלח פלפל לפי הטעם.
  8. להוסיף כוס מים, לכסות ולבשל.
  9. לאחר עשר דקות להוסיף את הגזר פטריות והכוסברה ולבשל עוד עשר דקות , ובמידת הצורך ומתקנים טעמים .
  10. להתחיל לסדר את המקלובה בסיר טפלון
  11. לסדר תפוחי אדמה. עליה שמים חצילים. על החציל עגבניות. על העגבניות את השווארמה. על השווארמה כוס וחצי מים ואת האורז
  12. לאחר שסידרנו את הסיר לקחת כף ולעשות איתה חורים המים עולים
  13. לטעום ואם חסר טעמים מוסיפים מלח פלפל לפי הצורך .
  14. במקרה של המקלובה, לא להגזים בתבלינים. אין צורך.
  15. לשים על אש נמוכה ולבשל עד אידוי הנוזלים .

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂


#שאלות ותשובות:

שאלה: מה אפשר במקום חצילים וכוסברה ?
תשובה:אפשר לוותר ולהכין ללא חציל וללא כוסברה זה יצא מושלם גם טעים
 
שאלה:איזה גודל סיר צריך?
תשובה:בינוני אני משתמשת בטפלון עם מכסה מזכוכית אבדוק בבוקר את הגודל
 
שאלה:למה המקלובה שאני עושה כשאני הופכת להוציא מהסיר היא מתפזרת..?
תשובה:תמתיני כחמש דקות, כאשר היא הפוכה יחד עם הסיר , ואחר כך תוציאי את הסיר בזהירות.
 
טיפ: אפשר להוסיף גם כרובית, גזר וגמבה אדומה, ובתחתית אפשר חתיכות עגבניות.
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *