מקלובה הודו לפסח – מקלובה אורז חצילים שווארמה הודו – כשרה לפסח לאוכלי קטניות
ארוחה שלמה עם בשר ירקות ואורז, בריאה בטירוף, שתמיד מצליחה.
תודה ענקית לרונית אבו חצירה על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.
מצרכים – מקלובה הודו לפסח
- 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
- 6 פטריות שמפיניון טרי חתוך לקוביות
- בצל אחד פרוס לפרוסות
- גזר אחד מגורד בפומפייה
- חצי קילו שווארמה הודו אפשרי חצי קילו חזה עוף
- חציל אחד פרוס לפרוסות
- חציל נוסף חותכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
- עגבניה אחת חתוכה לפרוסות
- צרור כוסברה קצוץ
- מלח פלפל כורכום
- לטגן במחבט את הפרוסות החציל .
- את קוביות החציל בישלתי בסיר סגור עם חצי כוס מים עם מכסה סגור עד שהחציל היה מבושל חלקי והוספתי מלח לפי הטעם .
- לדאוג לספיגת השמן לאחר שמטגנים .
- לטגן באותה מחבט את התפוחי אדמה חצי בישול וגם אותם לסנן מהשמן .
- לשים בסיר את האורז ולבשל עם 2.5 כוסות מים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.
- לסגור את האש, להעביר לקערה ולערבב את האורז עם מלח פלפל כורכום ולהוסיף כוס מים .
- לטגן בסיר נוסף בצל, ולהוסיף את השווארמה עם מלח פלפל לפי הטעם.
- להוסיף כוס מים, לכסות ולבשל.
- לאחר עשר דקות להוסיף את הגזר פטריות והכוסברה ולבשל עוד עשר דקות , ובמידת הצורך ומתקנים טעמים .
- להתחיל לסדר את המקלובה בסיר טפלון
- לסדר תפוחי אדמה. עליה שמים חצילים. על החציל עגבניות. על העגבניות את השווארמה. על השווארמה כוס וחצי מים ואת האורז
- לאחר שסידרנו את הסיר לקחת כף ולעשות איתה חורים המים עולים
- לטעום ואם חסר טעמים מוסיפים מלח פלפל לפי הצורך .
- במקרה של המקלובה, לא להגזים בתבלינים. אין צורך.
- לשים על אש נמוכה ולבשל עד אידוי הנוזלים .
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
#שאלות ותשובות:
שאלה: מה אפשר במקום חצילים וכוסברה ?
תשובה:אפשר לוותר ולהכין ללא חציל וללא כוסברה זה יצא מושלם גם טעים
שאלה:איזה גודל סיר צריך?
תשובה:בינוני אני משתמשת בטפלון עם מכסה מזכוכית אבדוק בבוקר את הגודל
שאלה:למה המקלובה שאני עושה כשאני הופכת להוציא מהסיר היא מתפזרת..?
תשובה:תמתיני כחמש דקות, כאשר היא הפוכה יחד עם הסיר , ואחר כך תוציאי את הסיר בזהירות.
טיפ: אפשר להוסיף גם כרובית, גזר וגמבה אדומה, ובתחתית אפשר חתיכות עגבניות.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!