| | | | | | |

פסטלים תפוחי אדמה מרוקאים קלים

לפסח וכל השנה: קבלו מתכון פשוט קצר וקולע למתכון נוסטלגי וממכר שכל אחד יכול להכין.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 5 על ידי דירוג אחד
פסטלים תפוחי אדמה

תקראו להן איך שבא לכם פסטלים תפוחי אדמה, בנטאז' (ככה אימא קוראת לזה), בסטיל, או אפילו קובות. לא תמצאו מתכונים יותר טעימים מזה לפסח!

מתכון פסטלים תפוחי אדמה כשר לפסח, קציצות תפוחי אדמה ממולאות בבשר מתובל ומטוגנות שהילדים לא יוותרו עליהן.

מתכון טעים כל השנה לפסטלים מרוקאים משגעים וטעימים, כאלה שנחטפים כמו גרעינים, במיוחד בפסח. שתפו ושמרו לחג!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

פסטלים מרוקאים
צילום: סוניה סאני בן הרוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פסטלים תפוחי אדמה

פסטלים תפוחי אדמה מרוקאים קלים

לפסח וכל השנה: קבלו מתכון פשוט קצר וקולע למתכון נוסטלגי וממכר שכל אחד יכול להכין.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה אדומים (מבושלים ומעוכים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ מטוגן עם 2 כפות שמן)
  • 2 ביצים (קשות חתוכים לקוביות קטנות - לא חובה)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כף מרק עוף
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ לימון (סחוט)

למילוי:

  • בשר טחון (250 גרם)
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית בהרט
  • ½ כפית חצי כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 1 חופן צנוברים (קלויים)

לטיגון:

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 צלחת קמח מצה
  • 1 קערית 2 ביצים טרופות ( + ¼ כפית מלח)

אופן ההכנה

אופן ההכנה הפירה:

  • נשלוק את התפוחי אדמה, נסנן, ונצנן היטב.
  • לאחר מכן למעוך לפירה נוסיף את קוביות הביצים ואת הבצל המטוגן ואת כל התבלינים ולערבב היטב.

אופן הכנת הבשר:

  • נטגן את הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
  • נוסיף את הבשר ונטגן עד שהוא מחליף את צבעו.
  • נוסיף את התבלינים והכוסברה הקצוצה ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף את הצנוברים ולהניח בצד לצינון.

אופן הכנת הפסטל:

  • ניקח חופן מהפירה וניצור כדור, נשטח על היד ולמלא בכף מתערובת הבשר המטוגנת, לסגור היטב ולמעוך בעזרת כף היד לצורת פסטל.
  • נעטוף כל פסטל בקמח מצה ולאחר מכן נטבול בביצה ונטגן עד לקבלת צבע זהב יפה משני הצדדים.

הערות וטיפים

ניתן גם לטבול לפי הטיגון קודם כל בביצה ואחר כך בקמח מצה על מנת לקבל מעטפת קריספית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פסטלים תפוחי אדמה
צילום: סוניה סאני הן הרוש

רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: פסטלים תפוחי אדמה – סוניה סאני בן הרוש

 

Similar Posts

4 Comments

    1. היי אורטל!
      אפשר להקפיא בכיף, רק לא לשכוח מקיומם במעמקי הפריזר 😉
      בהצלחה 🙂

  1. האם אפשר להקפיא לפני טיגון?
    רוצה להכין כמה ימים לפני ערב החג
    להקפיא ולהוציא לטגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?