| | |

מחאמר

על המתכון הפשוט והקל הזה אנחנו ממליצים בחום, הבעיה היחידה זה שלא מפסיקים אותם לטעום!
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
קציצות מחאמר ללא בשר משגעות

קציצות מחאמר – יש שקוראים לזה מעקוד, יש מחאמר, יש שמכינים בקציצות ויש בפשטידה אחת גדולה.

לא משנה איך אתם אוהבים, את המתכון הזה תרצו לנסות: המתכון האולטימטיבי לקציצות מחאמר ללא בשר משגעות.

קציצות תפוחי אדמה וביצים מרוקאיות לארוחת צהריים, ערב, או בוקר קלילה וטעימה ביותר!

קציצות מחאמר ללא בשר משגעות
צילום: חגית אלקבץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות מחאמר ללא בשר משגעות

מחאמר

על המתכון הפשוט והקל הזה אנחנו ממליצים בחום, הבעיה היחידה זה שלא מפסיקים אותם לטעום!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

  • 4/5 תפוח אדמה ( בינוניים)
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 בצל ירוק או בצל רגיל
  • 5 ביצים
  • 1 כוס של פירורי לחם
  • 1 שקית אבקת אפייה או 2 כפות של מיץ לימון (על מנת לקבל מרקם אוורירי)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפו"א במים עד לריכוך מלא, לאחר מכן מקלפים אותם ומועכים היטב.
  • בעזרת פומפייה מגרדים את הבצל הירוק או הבצל הרגיל.
  • מוסיפים אותם לקערה, ואז מוסיפים את הכוסברה, הביצים, פירורי הלחם הרגילים, אבקת אפיה או לחילופין 2 כפות מיץ לימון.
  • מוסיפים תבלינים מלח, פלפל, כמון, 1 כף מרק עוף.
  • בעזרת ידיים רטובות מעט עם קצת שמן במים יוצרים את הקציצות ותוך כדי לטבול את הידיים מעת לעת.
  • מטגנים משני הכיוונים טוב טוב בשמן חם ולא עמוק, מניחים על נייר סופג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות מחאמר 

אפשר לאפות במקום לטגן?
אפשר, רק לרסס שמן זית מתחת ומעל.
אבקת אפייה או לימון?
אפשר כל אחד מהם. זה מאוד עוזר לאווריריות של הפשטידה.
ביצים טריות או קשות?
ביצים טריות.

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות מחאמר ללא בשר משגעות
צילום: לטיסיה בן סימון רוזנר

"הכנתי לצהריים יצא פצצה – הילדים מאוד אהבו!"
לטיסיה בן סימון רוזנר

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

6 Comments

    1. היי דבורה,
      בטח, רק תרססי אותן בשמן טיפה ולאפות על נייר אפייה ב-180 מעלות במשך חצי שעה.
      בהצלחה!

      1. היי ג'וליה! תודה על השאלה החשובה 🙂
        התחליף לביצים שאנחנו מעדיפים לעבוד איתו הוא תערובת של מים וזרעי פשתן טחונים. זה הולך כך:
        ביצה = כף זרעי פשתן טחונים + 1.5 כפות מים.
        5 ביצים = 5 כפות זרעי פשתן טחונים + 7.5 כפות מים.
        לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות.
        מקווים שעזרנו לך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?