ארוחות צהרייםמתכונים צמחוניים

קציצות מחאמר ללא בשר משגעות של חגית אלקבץ

מחאמר – 

יש שקוראים לזה מעקוד, יש מחאמר, יש שמכינים בקציצות ויש בפשטידה אחת גדולה. לא משנה איך אתם אוהבים, את המתכון הזה תרצו לנסות: לכל חובבי הקציצות זהו המתכון האולטימטיבי לקציצות מחאמר ללא בשר משגעות. קציצות תפוח אדמה וביצים מרוקאיות, ארוחת צהריים, ערב או בוקר קלילה, שונה וטעימה ביותר! על המתכון הפשוט והקל הזה אנחנו ממליצים בחום, הבעיה היחידה זה.. שלא מפסיקים אותם לטעום!

מתכון באדיבות: חגית אלקבץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

קציצות מחאמר ללא בשר משגעות

מתכון: מחאמר

מצרכים 

4 או 5 תפו”א בינוניים
1/2 צרור כוסברה
1 בצל ירוק או בצל רגיל
5 ביצים
1 כוס של פירורי לחם רגילים
1 שקית אבקת אפייה או 2 כפות של מיץ לימן (על מנת לקבל מרקם אוורירי)
תבלינים למתכון:
מלח, פלפל, כמון, 1 כף מרק עוף


אופן הכנה 

לעבור על המתכון צעד אחר צעד:
1. 4-5 תפו”א בינוניים מבשלים את תפו”א במים עד לריכוך מלא, לאחר מכן מקלפים אותם ומועיכים היטב.

2. בעזרת פומפיה מגרדים את הבצל הירוק או הבצל הרגיל, מוסיפים אותם לקערה, ואז מוסיפים את הכוסברה, הביצים,פירורי הלחם הרגילים,אבקת אפיה או לחילופין 2 כפות מיץ לימון, מוסיפים תבלינים מלח, פלפל, כמון, 1 כף מרק עוף.

3.בעזרת ידיים רטובות מעט עם קצת שמן במים יוצרים את הקציצות ותוך כדי לטבול את היידיים מעת לעת.

4. מטגנים משני הכיוונים טוב טוב בשמן חם ולא עמוק, מניחים על נייר סופג…בתאבון..חגית.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לאפות במקום לטגן?
תשובה: אפשר , רק לרסס שמן זית מתחת ומעל.

שאלה: מה הכמויות של התבלינים והאם פלפל שחור או לבן?
תשובה: פלפל שחור…ותבלינים מעט..כחצי כפית לפי טעמך האישי

שאלה: אבקת אפייה או לימון?
תשובה: אחד מהם

שאלה: ביצים טריות או קשות?
תשובה: ביצים טריות

עוד מתכונים מבוקשים:

קציצות מחאמר ללא בשר משגעות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובה אחת

  1. אפשר להכין כפשטידה ולא כקציצות? אם כן, צריך לשנות משהו במתכון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker