| |

בייגלה חם מבצק שמרים מושלם

צרפתי, פריך חם, וטעים בטירוף מתכון מהמם בדיוק כמו במאפיות!
בהשראת: סיון מלול
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
בייגלה חם

בייגלה מתוק בנוסח צרפתי! מאפה שמרים מפנק שאחרי שאוכלים ממנו קשה להתחיל את היום בלעדיו!

אין כמו בייגל שמנמן ומפנק לפתוח איתו את היום! בייגלה חם שכיף לאכול אותו ככה, בלי כלום, וכיף לאכול עם כל ממרח או סלט שמתחשק ליד. כך או כך, זה מאפה שמרים מפנק!

אז דאגנו לכם למתכון אליפות, שמכינים בקלות רבה וימלא לכם את הבית בריחות אפייה משכרים שיישלחו אתכם היישר לצרפת! מתכון מושלם לבצק נוח לעבודה, ומתקבל במרקם שהכי כיף לאכול בארוחת הבוקר!

בייגלה מתכון, מאפה שמרים
צילום: סיון מלול

למה באמת כדאי לכם: בייגלה

  • מתכון פשוט שמכינים בקלות שיא ויש לכם מאפים מפנקים לכל המשפחה!
  • בייגלה מושלם והכי מפנק שיש לארוחת הבוקר ולשלוח עם הילדים למסגרות!
  • בצק שמרים מושלם, שמתקבל במרקם רך והופך כל ביס לחוויה!
  • כל כך טעימים שהם יחליפו כל לחמנייה שנמצאת אצלכם בתפריט!

 

שורה תחתונה: מכינים את המתכון הזה ומקבלים בייגלה משגע שכל ביס ממנו ייתן לכם תחושה של חופש!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בייגלה חם

בייגלה חם מבצק שמרים מושלם

צרפתי, פריך חם, וטעים בטירוף מתכון מהמם בדיוק כמו במאפיות!
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
לדרג
כמות 16 יחידות
באדיבות: סיון מלול

ציוד

מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח (מנופה חובה)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½2 כוסות מים פושרים

סירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 פרוסת לימון

אופן ההכנה

בצק:

  • מחממים תנור מראש ל 170 מעלות.
  • מעבדים את הבצק היטב ומתפיחים לשעה וחצי.
  • לאחר מכן יוצרים צורת רול בורג ניקח 2 כדורים, נגלגל ל-2 נחשים ונלפף אחד בשני נסגור לצורת חישוק ונניח על נייר אפייה ונבריש ביצה.
  • ב 2 כפות מים וכן הלאה עם השאר. נתפיח את הצורות לעוד חצי שעה ונאפה להזהבה יפה על 180 מעלות.

סירופ:

  • נכין את הדבש על הגז מ 2 כוסות סוכר, כוס מים ופרוסת לימון ונביא לרתיחה.
  • לאחר שנוצרים בועות והסוכר הפך נוזלי נמשיך את הבישול של הרוטב לעוד חצי שעה.
  • למרוח על כל לחמנייה בנפרד אחריי שהן יוצאות חמות מהתנור כמובן לאחר שהסירופ התקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בייגלה חם

האם כמות המים שצוינה במתכון מספיקה לקילו קמח ?
תעקבי אחרי ספיגת הנוזלים בזמן הלישה ואם חסר אז תוסיפי בזהירות עוד קצת.
ביצה 1 בבצק? או רק להברשה?
1 לבצק ואחת להברשה.
מרול אחד עושים את הצורה?
לקחת חתיכה מהבצק לפתוח לנחש לחתוך לשניים ללפף זה בזה כמו בורג ולהדק בקצוות.
האם הרול עם מילוי?
לא.
אפשר להשתמש בו כבצק שמרים רגיל?
לא כי פה יש פחות שמרים לקילו.

 


הבמה כולה שלכם:
 מאפה שמרים
צילום: נרלי חדד אוחיון

"הכנתי מושלם הבצק אליפות תודה רבה!"
נרלי חדד אוחיון

בייגלה חם
צילום: נרלי חדד אוחיון

"יצא מושלם יאמייי – תודה רבה!"
נרלי חדד אוחיון

בצק שמרים מושלם
צילום: אורית אור אליהו

"יצא מושלם יאמייי – תודה רבה!"
נרלי חדד אוחיון

בייגלה מתכון
צילום: סיון מלול

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בייגלה מתכון מאת סיון מלול, גואטה רותי, Ilana Avraham, דבי ממן

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?