| |

לחמניות לפסח אווריריות ורכות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת לחמניות לפסח טעימות ומרשימות שתמיד מצליחות.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.38 על ידי 27 דירוגים
מתכון לחמניות לפסח

בפסח הזה אתם הולכים להכין את אחד המאכלים שכולם הכי אוהבים – לחמניות לפסח!

כן, כן. תודו שחיכיתם כל השנה כדי לאכול אותן איך שהן יוצאות מהתנור, והכל בגלל הריח הממכר שהן מפיצות בבית בזמן האפייה.

אלה לחמניות משגעות, כי מצד אחד הן אווריריות ורכות, ומצד שני מוצקות מספיק כדי להחזיק מילוי של סנדוויץ' או לנגב איתם סיר של חריימה! הן מאפשרות לנו להתפנק בחג שבו נדמה שהפינוקים הם לא ממש חלק ממנו.

כמובן שזו רק אשליה. פסח מביא איתו את המתכונים המיוחדים שמכינים אך ורק בזמן הזה בשנה. אלה מתכונים שגורמים לנו להיכנס לאווירה נוסטלגית וחגיגית, והאמת שהם רק הולכים ומשתבחים עם השנים.

אם פעם חשבנו שאין מה לאכול בפסח, היום אנחנו יודעים כמה שהטענה הזו לא נכונה. יש אינספור מתכונים, לא רק של לחמניות לפסח, שיכולים לשדרג לכם את השולחן ולדאוג שכולם ייצאו שבעים ומרוצים מארוחת ליל הסדר.

משהו חשוב לגבי המתכון: הלחמניות האלה נעשות ללא התפחה כך שאין לכם מה לדאוג. הן לגמרי כשרות לפסח, אז התענגו עליהן כאוות נפשכם!

 

לחמניות לפסח
צילום: מלי מאירוב

 

למה באמת כדאי לכם: לחמניות לפסח

  • אין פסח בלי הלחמניות האלה! מחכים להן כל השנה.
  • מתכון סופר קל שאפשר גם להכין אותו בכמויות גדולות.
  • הן רכות אך גם מוצקות מספיק כדי שאפשר יהיה לשים בהן מילוי.
  • לחמניות לפסח ללא התפחה, כשרות לחלוטין.

שורה תחתונה: אל תוותרו על לחמניות לפסח, זה לא חג בלעדיהן 🙂

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה:

מתכון לחמניות לפסח

לחמניות לפסח אווריריות ורכות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת לחמניות לפסח טעימות ומרשימות שתמיד מצליחות.
ציון 4.38 על ידי 27 דירוגים
לדרג
כמות 8
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

סיר
תבנית מלבנית גדולה
1 כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כוסות קמח מצה
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 6 ביצים

אופן ההכנה

  • מכניסים לסיר את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עם כף (מומלץ מעץ) בזריזות עד שהבצק נעשה דביק ונפרד מדפנות הסיר.
  • מורידים את הסיר מהגז ונותנים לו להתקרר.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת, אחרי כל ביצה שמוסיפים מערבבים בזריזות עם הכף. לאחר שמסיימים לשים את כולן נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים מהבצק כדורים בכל גודל שרוצים (קחו בחשבון שהן תופחות בתנור).
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ועושים חריץ (בצורה כזו: +) בעזרת סכין מעל כל אחד ומכניסים לתנור.
  • אחרי 10 דקות אפייה, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהקרום למעלה בכל כדור מתקשה.
  • כשהלחמניות מוכנות, מכבים את התנור ומשאירים אותן בפנים כ-10 דקות.

הערות וטיפים

  • אל תפתחו את התנור בזמן האפייה.
  • הוסיפו כל ביצה לקערה נפרדת כדי לא להרוס את כל התערובת במידה שהביצה מקולקלת עם שיש בה דם.
  • אפשר להכין לחמניות קטנות, ומי שרוצה לעשות סנדוויצ'ים ממש אפשר גם לעצב אותן לאורך כמו באגט.
  • חכו עד שהשכבה העליונה של כל כדור בצק, הקרום, נעשית קשיחה ורק אז תוציאו מהתנור.
  • לאחר 50 דקות הניחו יד על הלחמניות לראות שהקרום קשה. הוציאו אחת וחכו לראות אם הנפח שלה יורד. אם לא, הכניסו כף עץ בין הדלת לתנור עצמו בלי לכבות אותו וחכו 10 דקות. הוציאו את הלחמניות והכניסו תבנית שניה, אם יש לכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות לפסח

אפשר להקפיא את הלחמניות?
בטח.
חייבים להשתמש באבקת אפייה?
לא.

 


הבמה כולה שלכם:
לחמניות לפסח
צילום: אלינור כהן

"תודה על מתכון אליפות."
אלינור כהן

 

לחמניות לפסח
צילום: יהודה ולילך סרור

"פעם ראשונה שמתכון ללחמניות לפסח מצליח לי.
תודה רבה על מתכון מדויק וטיפים מושלמים! תודה וחג שמח."
יהודה ולילך סרור

מתכון לחמניות לפסח
צילום: אשר פטל

"הכנתי לפי מתכון ויצא לי מושלם"
אשר פטל


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: לחמניות לפסח מתכון מאת: מלי מאירוב

מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום.
    הכנתי את הבצק של הלחמניות ונתתי לו לנוח 10 ד' וכשבאתי להכין את הכדורים הבצק יצא לי נוזלי ודביק מאוד…

    1. היי רינת,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה. המתכון הזה הוא מתכון מומלץ מאוד ולכן נשמח לנסות לעזור לך לתקן את הבעיה.
      הנה כמה טיפים לפעם הבאה:
      1. משתמשים באותה כוס לאורך כל המתכון, בין אם זו כוס מדידה ובין אם כל כוס אחרת.
      2. את המים תמיד מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהבצק רווי, ממש לפני שהוא הופך לדביק מדי שאי אפשר לעבוד איתו. אם בכל זאת יצא כך, מוסיפים קמח בהדרגה ופותרים את העניין בקלות.
      אם הטיפים האלה לא עזרו, כתבי לנו ונשלח לך מתכונים נוספים.
      בהצלחה וחג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?