מתכון עוגת טירמיסו איטלקית מהמם של אילנה אברהם האלופה. מניחוחות איטליה, טירמיסו מעלף שחובה לנסות!

מתכון באדיבות: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת טירמיסו איטלקית

מצרכים 

4 חלמונים מביצים גדולות
3/4
כוס סוכר
1
גבינה 9% – 250 גרם
1
גבינה מסקרפונה – 250 גרם
1
כפית וניל
חבילת בישקוטים
2
כוסות נס קפה חזק, ללא חלב.
2
שמנת מתוקה
14
גרם גלטין עם 3-4 כפות מים


אופן הכנה 

1. את החלמונים מניחים בקערה חסינת חום עם הסוכר כשמתחתיה סיר מים, המים אמורים להיות במרחק של 10 ס״מ מתחתית הקערה, טורפים היטב ומניחים על הגז, טורפים עם מטרפה כל הזמן במשך 10 דקות עד שמקציף לקצף בהיר וסמיך.
2.
מורידים מהאש, מצננים מעט, ואז מוסיפים את הגבינות וטורפים היטב עד לתערובת אחידה.
3.
את הגלטין ממיסים במיקרו כמה שניות, לערבב אותו היטב עד להמסת הגושים, מוסיפים אליו 2 כפות מתערובת הגבינה ולערבב מהר ואז להוסיף לתערובת הגבינות.
4.
מקציפים את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצף יציב ואז לקפל לתוך תערובת הגבינות.
5.
טובלים את הבישקוטים בנס קפה ומסדרים בתבנית מלבנית שתכיל את כל הכמות, ולשפוך את הקרם.
(
אישית חילקתי את הכמות הזאת ל-2 תבניות עגולות של 20 ס״מ)
6.
לפני ההגשה, מפזרים אבקת קקאו מעל.

הערה: למה שאין לה בעיה עם חלמונים ללא תהליך האידוי, יכולה להקציף רגיל.

שאלות ותשובות

שאלה: מה מידת התבנית? תודה.
תשובה: אין גודל מוגדר, אני מחלקת לכמה תבניות

עוד מתכונים מבוקשים:


עוגת טירמיסו איטלקית
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *