| |

מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

פסח מתקרב בצעדי ענק! וגם בפסח הזה לא מוותרים על האוכל שאוהבים. בלינצ'ס, חלק בלתי נפרד משולחן החג.
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

פסח מתקרב בצעדי ענק, וגם בפסח הזה לא מוותרים על האוכל שאוהבים!

בלינצ'ס כשר לפסח קל להכנה. עשוי מקמח תפוחי אדמה ובמינימום השקעה וסיבוכים, את המתכון הזה יטרפו הילדים ולא ירגישו בהבדל.

בין אם במילוי מתוק או מלוח, בלינצ'ס גבינה או בשר, המנה הזו תמיד חלק בלתי נפרד משולחן החג. חובה להכין!

ספר המתכונים של עינת חנניה 

מתכון בלינצס כשר לפסח

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

פסח מתקרב בצעדי ענק! וגם בפסח הזה לא מוותרים על האוכל שאוהבים. בלינצ'ס, חלק בלתי נפרד משולחן החג.
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

מחבת בלינצ'ס
מצקת

המצרכים

  • ½ קילוגרם קמח תפוח אדמה
  • ½3 כוסות מי ברז (כוסות חד פעמי קר)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 5 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • ספריי שמן

אופן ההכנה

  • בקערה מניחים את קמח תפוחי האדמה, מוסיפים מים ומערבבים לאט־לאט בעזרת מטרפה ידנית.
  • מוסיפים את הביצים אחת־אחת, את השמן, אבקת אפייה ומלח.
  • טורפים טוב טוב.
  • משמנים מחבת של בלינצ׳ס בספריי שמן.
  • בעזרת מצקת מעבירים בלילה עד שמכסים את שטח המחבת, ומחזירים לקערה את השארית.
  • מטגנים כדקה ומיד הופכים על נייר אפייה, וכך הלאה.

הערות וטיפים

כל כמה בלינצ׳סים חשוב לערבב את הבלילה, כי קמח תפוח האדמה נוטה לשקוע בתחתית הקערה -  במקרה שיש צורך מוסיפים מעט מאוד מים.
לעבוד לאט כי ייתכן מעט קושי בעבודה עם קמח תפוחי אדמה שבא במגע עם נוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: בלינצ'ס כשר לפסח

 

אם אני רוצה לעשות לא קשור לפסח שמה קמח רגיל?

כן, ואבקת אפייה.

מה עם מילוי? במה אפשר למלות?

במה שרוצים. הנה כמה רעיונות: משהו מתוק, מלוח, פטריות, פירה, בשר טחון.

האם לשים את המילוי על הצד המטוגן?

לא, על הצד השני.

בהכנת המתכון להשתמש מטרפה רגילה או מערבל ידני חשמלי?

ניתן להשתמש בשניהם, עדיף מערבל ידני יותר קל.

אפשר מתכון למילוי?

1 שמנת מתוקה, 1 פודינג וניל, חצי כוס חלב – להקציף הכל יחד לקצפת יציבה. לקחת גבינה לבנה 9% לקפל בתוך הקצפת עד להטמעה, אמור להיות חמוץ מתוק.

מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

צילום: עינת חנניה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עינת חנניה

Similar Posts

14 Comments

    1. היי יעל!
      תודה על התגובה החשובה שלך, תוכלי בבקשה לפרט מה היתה הבעיה? נשמח לעזור!

  1. הי. תודה על מתכון העונה על צורך בקינוח פרווה וללא סוכר
    איזה מילוי מתאים יכולה להוסיף?

    1. המילוי הקלאסי לבלינצ'ס הוא גבינה לבנה עם אבקת סוכר או ריבה שאוהבים. אפשר גם למלא בשוקולד ולהוסיף בננה מקורמלת.

    1. היי שיר, אכן אפשר להקפיא וגם לשמור לתקופה ארוכה, אנו מציעים לסדר בשכבות עם ניילון בין כל שכבה ושכבה למניעת הידבקות. את הקרפ המוכן אפשר לטגן או גם לחמם בחום נמוך בתנור ואז למלא ולעשות מה שבא. בהצלחה!

    1. היי שמחה, אכן אפשר להקפיא וגם לשמור לתקופה ארוכה, אנו מציעים לסדר בשכבות עם ניילון בין כל שכבה ושכבה למניעת הידבקות. את הקרפ המוכן אפשר לטגן או גם לחמם בחום נמוך בתנור ואז למלא ולעשות מה שבא. בהצלחה!

  2. היי
    במתכון רשום 4 ביצים, אך בהכנות יש התייחסות לביצה אחת בלבד
    כמה ביצים צריך לשים, ומתי?

    1. חצי קילו זאת שקית שלימה של קמח תפוחי אדמה. אפשר לעשות חצי כמות? תודה מועדים לשמחה

      1. היי אורית, ניתן בהחלט להכין חצי כמות, פשוט להשתמש בחצי מכל מצרך, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?