מתכון עוגת אגוזים בבצק פריך של Ilana Avraham האלופה. בצק פריך מפוצץ באגוזי מלך ופקאן!
מאת: Ilana Avraham – קרדיט ענק על שיתוף המתכון ברשת.
מצרכים
לבצק:
200 גרם חמאה
3 כוסות קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס מיץ תפוזים
למילוי אגוזים:
200 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי פקאן
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
2 חלבונים
אופן הכנה לבצק
1. מוסיפים את החמאה, הקמח, אבקת האפיה, והסוכר לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים עד לקבלת פרורים. בשלב הזה מוסיפים 2 חלמונים ו 1/4 כוס מיץ תפוזים וממשיכים לערבב עד שהבצק מתגבש היטב.
2. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח, ליצור מלבן ולעטוף בניילון ניצמד. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
אופן הכנה למילוי האגוזים והרכבת העוגה
1. לקלות מעט במיקרו, 200 גרם לטוחן דק, 100 גרם לקצוץ גס. מוסיפים כוס סוכר, כפית קינמון, 2 חלבונים, כף קמח ואז מערבבים הכל היטב.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים, לרדד לעלה בזהירות ובעדינות, כך עובדים עם בצק פריך וחשוב כל הזמן לקמח.
3. מרפדים עם העלה תבנית מלבנית בגודל של תבנית אלומיניום רגילה, במידה והבצק ניקרע לא להיבהל, הבצק נוח למגע ואפשר לאחות את הקרעים. מרפדים גם את הדפנות עם עובי בציק פחות מחצי ס״מ, לבסוף מפזרים את מילוי האגוזים.
4. מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים מעל. מהדקים בעדינות מסביב, לעשות חריצים לא עד הסוף עם סכין חדה, מכניסים למקפיא לחצי שעה. אופים בחום בינוני גבוה עד להזהבה.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
פאי אגוזים
פאי טופי אגוזים
פאי אגוזי מלך
מתכון פאי פיצוחים קרין גורן
מתכון פאי פיצוחים פרווה
פאי אגוזים מיקי שמו
פאי אגוזים אהרוני
טארט אגוזים
[wp_ad_camp_1]