מתכון עוגת מוס שוקולד בשלושה צבעים, ממש עוגה טעימה!
קרדיט לערוץ: pacikanin_mutfagi – קרדיט ענק לה על שיתוף המתכון ברשת.
תורגם על ידי צוות האתר.
מצרכים ל- מתכון עוגת מוס שוקולד
3 ביצים
1 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס שמן תה (ניתן להחליף בשמן רגיל)
1 כוס חלב
3 כפות קקאו
2.5 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
לעוגה:
1-1.5 כוסות חלב
לקצפת:
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
100 גרם גבינה לבנה
חפיסת שוקולד מריר (ניתן להחליף בשוקולד חלב)
חפיסת שוקולד לבן
לסירופ השוקולד:
מחממים 200 מ"ל שמנת מתוקה ומוסיפים 200 גרם שוקולד חלב ומערבבים היטב.
לקישוט:
שוקולד מריר ולבן
אופן ההכנה ל- מתכון עוגת מוס שוקולד
1. הכנת בסיס העוגה: מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר במשך 5 דקות לפחות עד לקבלת קצב יציב ונוקשה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את החומרים נוזלים (שמן, חלב) ומערבבים היטב . מוסיפים את המרכיבים היבשים (קקאו, קמח, סוכר וניל, אבקת אפייה) וממשיכים להקציף עד להטמעת החומרים וקבלת תערובת אחידה.
2. משטחים את התערובת לתבנית אפייה בגודל 26 ס"מ שמרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 30-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה.
3. נותנים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 5 דקות , ניתן לחתוך את החלק הנפוח כדי להפוך את העוגה לחלקה יותר. ולאחר מכן, שופכים מעל העוגה 1-1.5 כוסות חלב קר.
4. הכנת הקצפת: בקערה מוסיפים 2 שמנת מתוקה, כוס חלב וגבינה לבנה ומקציפים היטב. מחלקים לשתי קערות נפרדות ומוסיפים את השוקולד המריר לאחת הקערות ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. בקערה השנייה מוסיפים שוקולד לבן ומקציפים לקצף יציב. משטחים ומורחים את קצפת השוקולד הלבן מעל בסיס העוגה ולאחר מכן משטחים את קצפת השוקולד המריר (עדיף לפני שמורחים את קצפת השוקולד המריר להכניס את העוגה למקפיא במשך 5 דקות). מכניסים למקרר 10-15 דקות. ואז שופכים את סירופ השוקולד החם. מכניסים את העוגה שוב למקרר במשך 4 שעות לפחות. מוציאים אותה ומקשטים לפי הטעם.
סרטון ההכנה ל- מתכון עוגת מוס שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם:
עוגת מוס שוקולד קרין גורן
עוגת מוס שוקולד קרה
עוגת מוס שוקולד ניקי
עוגת מוס שכבות פרווה
בסיס לעוגת מוס
עוגת מוס טריקולד
עוגת מוס שוקולד ללא ביצים
עוגת מוס טריקולד פרווה