מתכון בקלי קלות, ללא הפרדת ביצים, ללא הקצפה, פשוט לערבב הכל ביחד.
מתכון עוגת תמרים בטעם של עוגת דבש , עוגה עם מראה מושלם, ריח נפלא והכי חשוב מבטיחים שהיא טעימה כמו שהיא יפה. במילה אחת שלמות!.
מאת: הדר פלדמן – קרדיט לה על שיתוף המתכון לעוגת התמרים ברשת החברתית.
מצרכים ל- מתכון עוגת תמרים בטעם של עוגת דבש
1 3/4 כוסות של קמח
כוס אחת של סוכר
1/2 קופסה של ממרח תמרים
3/4 כוס של שמן
שקית אחת של אבקת אפיה
1 כפית של סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
כוס אחת של מים רותחיםֿ
#הערות וטיפים למצרכים:
– אפשר במקום התבנית העגולה להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק.
– תבנית עגולה כמו שמופיע בתמונה:
אופן הכנה ל- מתכון עוגת תמרים בטעם של עוגת דבש
1. מוסיפים את כל החומרים לתוך קערה גדולה אחת. מערבבים היטב את הכל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. משמנים היטב תבנית עגולה. מפזרים שקדים ואז שופכים את הבלילה מעל. (אפשר גם להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק).
3. מכניסים לתנור, ואופים על 160 מעלות במשך כ- 35 דקות.
4. מוציאים את העוגה מהתנור, נותנים לה להתקרר היטב בתוך התבנית ואז משחררים אותה מהתבנית מבלי שהעוגה תתפרק ותתפורר (להפוך את העוגה).
#הערות וטיפים לאופן ההכנה:
– המתכון ללא הפרדת ביצים, ללא הקצפה, רק לערבב את כל החומרים ביחד.
– חשוב להקפיד להשמין את התבנית היטב באמצעות ספרי שמן כדי שהעוגה לא תדבק לתבנית.
– לתת לעוגה להתקרר היטב לפני שמשחררים אותה, ובכך העוגה לא מתפוררת במהלך השחרור.
– זה מתכון לעוגה בחושה שאפשר תמיד להוסיף מה שרוצים, תפוחים, גזר, פירות יבשים, קקאו מייפל זה בסיס לכל העוגות האלה וזה מעולה.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!