| | | |

פרעצל מתכון לבייגלה מדהים

פרעצל, מתכון לבייגל, רך מבפנים וקריספי מבחוץ! טעים וקל להכנה.
בהשראת: נורית עטיה
ציון 4.28 על ידי 29 דירוגים
פרעצל מתכון

פרעצל מתכון לבייגל משגע ומפנק שחובה להכין ולשלוח את הילדים עם ארוחת בוקר שכל החברים יקנאו! מתכון לפרעצל טעים, שלא תאמינו כמה קל!

אם נודה בינינו לבין עצמנו, אין אחד שלא מסובב את הראש לכיוון ריח בייגל שמגרה לנו את כל החושים עוד לפני שאכלנו ממנו! אבל לפעמים, כשאנחנו מחליטים לקנות, הפרעצל לא טרי מספיק ולא עומד בציפיות שנוצרו לנו בעקבות אותו ריח משגע.

אז כדי לחסוך מכם אכזבות נוספות וכדי שהילדים יאהבו אתכם יותר, דאגנו לכם למתכון לפרעצל מטריף, שקל להכין ויוצא כל כך טעים שאתם תריבו על האחרון שנשאר! פרעצל משגע – רך מבפנים וקריספי בחוץ!

ספר המתכונים של נורית עטיה

מתכון לפרעצל
צילום: נורית עטיה

למה באמת כדאי לכם: מתכון לפרעצל

  • מתכון פשוט להכנה ויש תמונות להמחשת אופן הכנת הצורה!
  • מתכון קל של פרעצל, העשוי מבצק רך ונוח לעבודה!
  • ניתן להכין כמות, להקפיא ולשלוף מתי שרוצים!
  • הפינוק המושלם והאידיאלי עבור הילדים בתור ארוחה למסגרות!

שורה תחתונה: רוצים שהילדים ילכו בבוקר למסגרת בחיוך ויחזרו הביתה עם חיוך? תכינו להם פרעצל!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פרעצל מתכון

פרעצל מתכון לבייגלה מדהים

פרעצל, מתכון לבייגל, רך מבפנים וקריספי מבחוץ! טעים וקל להכנה.
ציון 4.28 על ידי 29 דירוגים
לדרג
כמות 15 יחידות
באדיבות: נורית עטיה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר לבישול

המצרכים

לשלב 1:

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לשלב 2:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סילאן/דבש (מה שאוהבים)
  • 2 כפות אבקת סודה לשתייה (מעורבות בכפית מים )

אופן ההכנה

שלב 1:

  • נכניס לקערת מיקסר את הקילו קמח 3 כפות שמרים, 3 כפות סוכר, ונערבב אותם היטב (אפשר גם לערבב בצורה ידנית ללא שימוש במיקסר).
  • נוסיף לקערה 3/4 כוס שמן, 2 כוסות מים פושרים ונמשיך לערבב היטב, עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  • כשהבצק מתחיל להתאחד נוסיף כפית מלח, ונמשיך ללוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
  • נכסה את הבצק, ונניח להתפחה כ- 10 דקות.

שלב 2:

  • נרתיח ליטר מים על הגז, ונערבב בכוס, 2 כפות של סילאן/דבש , 2 כפות אבקת סודה לשתייה, כפית מים ונוסיף לסיר לפני שהמים מתחילים לרתוח.
  • נחתוך את הבצק לעיגולים, ועושים איזה צורה שבא לכם.
  • נכניס אותם לסיר במשך 20 שניות בלבד עד שהבצק צף. מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים את העיגולים בביצה, ומוסיפים שומשום/ מלח/ קצח וכל מה שבא לכם לפי הטעם.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד שמשחים.

הערות וטיפים

שלב ההכנסה למים רותחים חשוב כדי שזה יהיה רך מבפנים וקריספי מבחוץ!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פרעצל

איך מכינים את הצורה?
כמו בתמונה כאן.
מלח גם במקום שומשום אפשר לפני ששמים על האש?
כן בוודאי.
האם אפשר לעשות את זה מקמח כוסמין ?
לא ניסיתי.
היי נורית! כאשר אני מרתיחה אני יכולה לוותר על אבקת הסודה? פשוט אסור לי וזה נראה מזה טעים!
את יכולה לוותר.
הצורה של הבצק לא מתפרקת כשאת מוציאה?
כשאת עושה את הצורה תהדקי חזק, וגם אם התפרק אחרי שהוצאת תני לו 2 דקות זה מתקרר ותוכלי לסדר את הצורה בחזרה.

 


הבמה כולה שלכם:
פרעצל מתכון
צילום: חגית שירה אליה

"הכנתי לבעלי!"
חגית שירה אליה

בייגל
צילום: שירה לי שחר

"הכנתי יצא מושלם
שומרת את המתכון, תודה רבה!"
שירה לי שחר

מתכון לפרעצל
צילום: ריקי עמר

תודה לך נורית המדהימה יצא פצצה!"
ריקי עמר

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מה דעתך על אלה?

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?