| |

מתכון עוגת שמרים שוקולד,שתמיד נחמד לאכול – בחגים, בשבתות ובכל יום אחר. הבצק מושלם והמילוי אפילו עוד יותר!
המתכון של חגית אלקבץ – קרדיט ענק על שיתוף המתכון ברשת

מצרכים – מתכון עוגת שמרים שוקולד :

כוס וחצי של מים חמימים ( יש להתחיל עם 1 ורבע) בכוס חד פעמית חמה – 200 מ"ל
אחד ק"ג קמח
3 ביצים
כוס שמן – 200 מ"ל
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
אחד סוכר וניל
אחד וחצי כפות שמרים יבשים

בשביל המילוי:
כוס קקאו
פודינג שוקולד – שקית אחת של אינסטנט
כוס סוכר
כוס שמן
כף אחת של נס קפה
אפשר להוסיף רבע כוס קוקוס או שלושה עד ארבעה פתיברים טחונים.


אופן הכנה – מתכון עוגת שמרים שוקולד :

1. יש להכניס את כל המרכיבים למיקסר ללא סדר מסוים, יש לערבל עשר דקות ולחכות עד שנקבל בצק גמיש במרקם פלסטלינה, לאחר מכן לכסות ולתת לזה לתפוח שעה, ללוש קלות על מנת הורדת האוויר ואז להתפיח שוב עוד כחצי שעה. אחר כך אנחנו צריכים לחלק את הבצק לשמונה כדורים. לאחר שחילקנו נפתח כל שני כדורים לעלה, נמרח מילוי במרכז ולאחר מכן נגלגל כמו רולדה. אחרי שעשינו את כל זה יש להניח על תבניות אינגלישקייק ולתת לזה לתפוח עוד כ-30 דקות, למרוח ביצה ולכוון את התנור ל170 מעלות כ40 דקות. אני ממליצה למרוח דבש ביציאה מהתנור, בשביל הברקה יפה.
2. טיפים עיקריים להכנת הבצק המושלם- להכניס לכ- 10 דקות אל כל חומרי הבצק, הבצק יהיה מעט רך אך לא להתרגש מזה. מייצרים כדור חלק להתפחה של שעה, ולהוריד אוויר ועוד חצי שעה.
3. אני ממליצה לקמח מעט את השולחן וגם קצת את העלה (מלמעלה) לפני פתיחת כל כדור לעלה בשביל התפחה טובה יותר.
4. המילוי: חשוב מאוד להוסיף ולפזר מעל או קוקוס או 3-4 פתיברים טחונים או אגוזים טחונים שהמילוי לא יזלוג.
5. נבריש אותן עם דבש או סירופ שהכנו מראש בעת יציאתן מהתנור.
6. בהצלחה לכל מי שמכינה!

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

סרטון הכנה צעד אחר צעד – מתכון עוגת שמרים שוקולד


מתכון עוגת שמרים שוקולד
 
עוגת שמרים שוקולד רויטל
תמונה באדיבות: רויטל בן חמו
 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

מה דעתך על אלה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *