מוס עוגת גבינה אפויה עם תחתית

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן עדינה ,עשירה וקלה להכנה.
בהשראת: לירן בנעים קסל
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה

עוגת גבינה אפויה עם תחתית במרקם של מוס עם קצפת וקישוט שוקולד לבן וריבת חלב. מתכון שחייבים להכין!

אין על עוגות גבינה אפויות, אבל המתכון הזה, הוא אחד הטובים! מתכון פשוט ותקבלו את אחת העוגות המפנקות שיש! עוגה עם מראה חלומי, מרקם משגע וטעם עשיר שרק מי שטועם יכול להבין!

מתכון ברור ומדויק להכנת עוגה חגיגית שתגרוף מחמאות בכל הזדמנות! עוגה שכיף לפתוח איתה את היום ותמיד כיף להגיש באירועים ובאירוח! זו עוגה שהנוכחות שלה מלכותית במלוא מובן המילה!

ספר המתכונים של לירן בנעים קסל

עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה
צילום: לירן בנעים קסל

למה באמת כדאי לכם:

  • עוגת גבינה אפויה עם תחתית הכי מרשימה והכי טעימה שאפשר להכין!
  • עוגה שכולם יכולים להכין ותמיד יוצאת מרשימה ומשגעת!
  • שילוב טעמים מושלם ומפנק של מוס גבינה, שוקולד לבן וריבת חלב!
  • עוגה מושלמת להגשה בכל הזמנות ותמיד תוסיף חגיגיות לאווירה!

 

שורה תחתונה: עוגת גבינה אפויה עם תחתית זו אחת העוגות המשגעות שיש, והמתכון הזה עולה על כלום!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה

מוס עוגת גבינה אפויה עם תחתית

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן עדינה ,עשירה וקלה להכנה.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: לירן בנעים קסל

ציוד

תבנית קוטר 28 (אפשר גם 26)

המצרכים

לתחתית והשכבה הראשונה:

  • ½1 שרוולים של פתיבר (375 גרם)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם - מומסת)
  • 2 חבילות גבינת סקי 5% (1 קילו )
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 1 כפית מחית וניל (למי שאין מחית יכול לשים תמצית וניל)
  • 5 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים (שלמות)
  • 3 חפיסות שוקולד לבן (300 גרם - מומס)

אופן הכנה לשכבה העליונה - עוגת גבינה אפויה

  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • ½ חבילה שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • תמצית וניל (מעט )

אופן ההכנה

אופן הכנה לתחתית והשכבה הראשונה:

  • מתחילים עם התחתית במעבד מזון לטחון 1 וחצי שרוולים של פתיבר עם 50 גרם חמאה מומסת.
  • לשטח בתבנית קוטר 28 (אפשר גם 26) להדק היטב ולאפות ב 160 מעלות כרבע שעה.
  • במיקסר לשים את הגבינה, שמנת חמוצה, פודינג וניל, סוכר, סוכר וניל, מחית וניל (למי שאין מחית יכול לשים תמצית וניל) קרונפלור, והביצים.
  • לערבל היטב לא במהירות גבוה את הכל ביחד עד שתיווצר תערובת חלקה.
  • תוך כדי ערבוב במיקסר להוסיף 3 שוקולד לבן מומס (לחכות שיתקרר מעט).
  • להמשיך לערבב היטב ולשפוך את הבלילה בתבנית מעל תחתית הביסקוויטים.
  • להכניס לתנור בחום נמוך של 120 מעלות כשעתיים. עד שהבלילה רוטטת מעט אך יציבה.
  • אם יותר מידי רוטטת להכניס שוב לתנור.

אופן הכנה לשכבה העליונה:

  • כשהעוגה מוכנה מכינים את השכבה העליונה 2 שמנת חמוצה חצי שמנת מתוקה 4 כפות אבקת סוכר מעט תמצית וניל.
  • לערבב הכל טוב טוב לתערובת חלקה ולשפוך מעל העוגה כשהיא עוד חמה ולהחזיר לתנור לעוד כרבע שעה.
  • להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר ולהכניס למקרר ללילה. פורסים אותה רק יום למחרת.

הערות וטיפים

  • מי שלא אוהב את המים שמגירים מעוגת גבינה במקרר יכול לסנן את הנוזלים מהגבינה לפני הכנת העוגה לערבב היטב בקערה את הגבינות והשמנת, לשים בחיתול ולקשור בעל הכיור כחצי שעה שהנוזלים יצאו ואז להמשיך בתהליך ההכנה.
  • מומלץ להוציא את הביצים והגבינות מחוץ למקרר לפני הכנת העוגה. לא מומלץ להשתמש לעוגת גבינה עם גבינות קרות וביצים מהמקרר. אלא בטמפרטורת החדר. - מה גם שהוספת השוקולד הלבן על מצרכים קרים יגרמו לגושים של שוקולד לבן.
  • עדיף ורצוי לרפד את תבנית האפייה בתחתית של נייר אפייה וגם בצידי התבנית - העוגה תצא הרבה יותר יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה עם תחתית

איך עשית את הקישוטים מלמעלה?
הזילוף זה ריבת חלב עם צנטר 21 והשוקולד הלבן קניתי ככה מוכן ואפשר לגלף עם סכין שוקולד תבן זה יותר אותו דבר.
עם מה גירדת את השוקולד?
זה ספציפית קניתי את זה ככה, אבל בדרך כלל אני מגלפת שוקולד לבן עם סכין זה יוצא אותו דבר, פשוט הפעם הייתי צריכה כמות גדולה והתעצלתי לגלף.
מהמם!! את בטוחה שעם הפתי בר צריך רק 50 גרם חמאה?! זה בדרך כלל לפחות 150.
את צודקת.. תמיד הייתי עושה עם יותר חמאה כדי שזה יצא "בצקי" וייתפס טוב בתבנית… הבעיה שכשזה היה יושב במקרר זה היה מפריש מלא שומן, לא אסטטי ולא טעים הפעם ניסיתי עם 50 גרם חמאה בלבד, הפירורים בקושי נדבקו ולחצתי כמה שיותר והכנסתי לאפייה ושמתי מעליהן את הבלילה וזה יצא מושלם!!!! תראי בתמונה גם…והכי כיף זה שהעוגה לא הגירה נוזלים בכלל.
האם את שמה תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור כשאת אופה אותה?
לא מאמי אין צורך.
מה זילפת מסביב?
ריבת חלב.
עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה
צילום: לירן בנעים קסל
עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה
צילום: לירן בנעים קסל

הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה
צילום: גלית נתן

"מתכון מעולה!"
גלית נתן

עוגת גבינה אפויה עם תחתית, מוס גבינה
צילום: אילה סהר

"וואו יצא טעים!"
אילה סהר

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?