Advertisements
|

עוגת מוס קפה בשכבות שוקולד.
עוגה חלומית מושלמת לשבת שחובה לנסות!

מתכון באדיבות: פרח גבסו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

עוגת מוס נס קפה בשכבות שוקולד
Advertisements

אופן הכנה תחתית – עוגת מוס נס קפה בשכבות שוקולד
*חממי תנור ל180 מעלות.
*שמני טוב בספריי תבנית עגולה בקוטר 26
*מצרכים לתחתית ואופן ההכנה*
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם מחמאה
כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
רבע כוס שמן.
ראשית המיסי על בן מארי את השוקולד והמחמאה לקרם חלק..הניחי בצד.
הקציפי בקערה 4 ביצים שלמות..הוסיפי בפולסים כוס סוכר..המשיכי להקציף במהירות גבוה..והוסיפי עוד 2 ביצים..הורידי את מהירות המיקסר..והוסיפי בהדרגה את חצי כוס הסוכר וסוכר וניל..
הפסיקי את פעולת המיקסר.
הוסיפי את קרם השוקולד(חשוב שיהיה קר)..וערבבי עד להטמעת השוקולד..
הוסיפי את שאר המצרכים פרט לשמן וערבבי עם לקקן..המשיכי לערבב והוסיפי בהדרגה את השמן..
את תקבלי קצפת תפוחה וחלקה..העבירי אותה כמה שיותר מהר לתבנית ..ואפי למשך חצי שעה בלבד!
בנתיים הכיני חצי כוס מים רותחים עם כף נס קפה..
כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה..שפכי את המים על העוגה בצורה שוה.

עוגת מוס נס קפה בשכבות שוקולד 3
אופן הכנה למוס – עוגת מוס נס קפה בשכבות שוקולד
*מצרכים למוס ואופן ההכנה*
300 גרם שוקולד מריר
5 כפות מי ברז
2 שמנת מתוקה להקצפה פרווה
כף וחצי נס קפה.
חממי בסיר את השוקולד והמים..חשוב לערבב טוב ולא לחמם מידיי שהשוקולד לא ישרף..אחרי ערבוב טוב יצא קרם חלק ..הניחי בצד!
בקערה הקציפי את השמנת לקצף לא יציב (זאת אומרת להגיע למצב של חצי הקצפה)
להוסיף כף וחצי נס קפה ואת קרם השוקולד.. חשוב להקציף נכון שלא יוצרו גושים..המשיכי הקצפה במיקסר על מהירות נמוכה..לקבלת קרם תפוח וחלק. 
שפכי את הקרם על העוגה והעבירי למקפיא ל 4 שעות לפחות..
*מצרכים לגנאש ואופן ההכנה*
200 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה להקצפה פרווה.
חממי את השמנת על גז..הוסיפי את השוקולד וערבבי עד לקבלת קרם שוקולד חלק.. 
קררי את הגנאש ושפכי על מוס השוקולד..העבירי שוב לשעה במקפיא..
להוציא חצי שעה לפני ההגשה..
*רצוי לכסות את התבנית במקפיא שהעוגה לא תקבל לחות וריחות של המקפיא.
*כוס המדידה היא כוס חד פעמי לשתייה קרה.
בהצלחה!

Advertisements

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אתי,
      ייתכן שהיא הייתה צריכה עוד קצת זמן בתנור. האם ניסית להכין אותה שוב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements