כללי

מתכון מנצח לעוגת דובדבנים

המתכון הזה לעוגת דובדבנים הוא אחד הקינוחים הצרפתים הקלים ביותר שתראו, פשוט וקל להכנה, הקינוח מוגש חם או אפילו קר לארוחת בוקר.
קרדיט לערוץ Home Cooking Adventure

תורגם ע״י צוות האתר.      


מתכון מנצח לעוגת דובדבנים
מצרכים (כ- 6-8 מנות) :

600 גרם דובדבנים מתוקים טריים
2 כפות  חמאה מומסת (30 גרם)
4 ביצים
1 כוס חלב (240 מ”ל)
3/4 כוס קמח (100 גרם)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כפית תמצית שקדים (או 3 טיפות של תמצית שקדים)
1/2 כפית תמצית וניל

אבקת סוכר לפיזור וקישוט

 **לחצו על הכפתור למטה כדי לעבור לאופן ההכנה כולל סרטון ההכנה המלא
הנה סרטון מלא לאופן הכנה צעד אחר צעד:



אופן הכנה:
1.מחממים תנור מראש ל 180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית אפייה עגולה בגודל 26 ס״מ. ומפזרים 2 כפות אבקת סוכר על התבנית.
2. מסדרים את הדובדבנים בשכבה אחת בצורה מסודרת; מניחים בצד, ומכינים את הבלילה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר שנותר ביחד עם מלח. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד שהכל מתאחד, אחרך כך מוסיפים חלב, תמצית וניל, תמצית שקדים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. בסוף, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים שוב. ההתוצאה אמורה להיות דומה לתערובת קרפים.
4. יוצקים את התערובת מעל דובדבנים.
5. אופים למשך כ 40-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים חם או קר.


המתכון המקורי באנגלית – Cherry Clafoutis Recipe



למצרכים לאופן הכנה

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker