כללי

עוגת גבינה ושוקולד ללא גלוטן

עוגת גבינה ושוקולד ללא גלוטן

מצרכים:

לקלתית:
  • 1 כוס שקדים שלמים
  • 1/3 כוס קוקוס מגורר
  • 5 כפות חמאה
  • 85 גרם שוקולד מריר
  • קורט מלח (קמצוץ מלח)
למלית:
  • 4 חבילות גבינת שמנת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית וניל
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שוקולד צ’יפס


עבור הגנאש:
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 225 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כפית חמאה
  • קורט מלח

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: טוחנים את השקדים בעזרת מעבד מזון או במטחנת תבליניםעד לקבלת מרקם דק. אחר כך מוסיפים את הקוקוס המגורר וטוחנים במעבד עוד פעמיים נוספות.
  2. בקערה גדולה ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ביחד במרווחים של 20 שניות עד שתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את השקדים והקוקוס הטחונים לקערה ומערבבים. אחרך כך מוסיפים קורט מלח ושוב מערבבים היטב.
  3. מעבירים את התערובת לחלק התחתון של תבנית אפייה עגולה. ומניחים את התבנית במקרר תוך כדי שמחממים את התנור.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. אופים את הקלתית למשך כ- 10 דקות. ומאפשרים לקלתית להתקרר.
  5. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות.
  6. מכינים את המלית: מקציפים בקערה גבינת שמנת, סוכר ווניל בעזרת מערבל יד עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וממשיכים לערבב. מקפלים פנימה שוקולד צ’יפס.
  7. יוצקים לתוך לקתית מוכנה ואופים כ 55 דקות או עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה התייצבה. ומניחים לתוך המקרר.
  8. מכינים את הגנאש: מחממים את השמנת בסיר ללא מכסה עד לנקודת רתיחה כלומר עד שמתחילים להיות בועות קטנות והיא מתקרבת לרתיחה, מורידים את השמנת מהאש, ושופכים אותה ישירות על השוקולד המריר בקערה חסינת חום, מחכים דקה ואז לערבב היטב באמצעות מטרפה עד שהמרקם חלק.מאפשרים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר כעשר דקות. ואחר כך מוסיפים את החמאה וקורט מלח לתערובת של השמנת, ומערבבים עם מטרפה עד שהמרקם והתערובת אחידה וחלקה שוב.
  9. אחרי שעברה שעה לפחות על המלית והקלתית במקרר, יוצקים את הגנאש ומכניסים לתוך המקרר למשך 3 שעות לפחות או לאורך כל הלילה.



קרדיט ענק לאתר myjewishlearning.com

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker