| | | |

עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות 

מתכון לעוגת גבינה אפויה, טעימה ומשגעת שמכינים ב־5 דקות, בקלי קלות ובלי מיקסר!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.37 על ידי 242 דירוגים
עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות

מתכון לעוגת גבינה אפויה ומשגעת! עוגה שמכינים ב־5 דקות ובקלי קלות! בלי מיקסר, בלי בלגן, והכי חשוב  – טעימה בטירוף!

חזרנו לשגרה ואיתה כמות המתוקים ירדה משמעותית, אבל הילדים שלי ממשיכים לבקש שאכין להם עוגות. אז בימים עמוסים אני מכינה את המתכון הזה, עוגת גבינה אפויה, שיוצאת טעימה מעבר לכל דמיון ולוקחת לי בדיוק 5 דקות עבודה. היא יוצאת כל כך טעימה שאני מכינה אותה גם בסופי השבוע!

עוגת גבינה אפויה ללא הקצפה ובלי התעסקויות מיותרות. אפשר להכין לשבת, לחג וגם בימי השבוע העמוסים כשמתחשק משהו מתוק!

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי  

עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות
צילום: ישראלה אזולאי

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה

    • כל כך טעימה שגם הילדים שלכם יבקשו שתכינו שוב ושוב!
    • 5 דקות של הכנה, 2 פעולות ויש לכם עוגה מגניבה להגשה!
    • כל כך קלה שאפשר להכין אותה גם באמצע השבוע!
    • המתכון מושלם והעוגה מרעננת ומפנקת עם כל ביס!

שורה תחתונה: עוגות גבינה לא חייבות להיות הפקה גדולה, אפשר גם ב־5 דקות להכין עוגה שכל המשפחה תחסל!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות

עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות 

מתכון לעוגת גבינה אפויה, טעימה ומשגעת שמכינים ב־5 דקות, בקלי קלות ובלי מיקסר!
ציון 4.37 על ידי 242 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית פאי קוטר 26

המצרכים

לתחתית:

  • 150 גרם עוגיות פתי בר (טחונות)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם)

לבלילה:

  • 1 חבילה גבינה לבנה - 5 אחוז (750 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

לתחתית:

  • בקערית נערבב את העוגיות הטחונות עם החמאה - נעביר לתבנית ונשטח.

לבלילה:

  • נערבב בקערה לבלילה חלקה, ונשפוך מעל התחתית.
  • נכניס לתנור שחומם ל - 160 מעלות, ונאפה בערך שעה ורבע, עד שהקצוות מזהיבות יפה, והאמצע יציב.
  • נוציא מהתנור ישר בגמר האפיה, נצנן, ונכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות - בתיאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

הכל ללא הקצפה?
כן הכל בלי הקצפה, רק לערבב היטב עם מטרפה ידנית.
הכנתי אותה . יצאה מושלמת. יש פתרון לשמור על האבקת סוכר לאחר האפייה? פיזרתי ואחרי לילה במקרר הכל נמס והפך לרטוב.
לפזר רק לפני הגשה, וגם לא חייב לפזר, זה יותר לקישוט.
נראית ממש טוב. אני לא ממש מבינה באפייה אבל אם מוסיפים אבקת אפייה היא יכולה יותר לעלות?
העוגה הזאת לא עוגת גבינה ספוגית, היא לא אמורה לצאת גבוהה. היא רכה ועסיסית, לא כדאי להוסיף אבקת אפייה. היא צריכה לצאת זהובה מסביב ולבנה באמצע.
זה לא מעט 3 ביצים?
זו לא עוגת גבינה שמתנשאת לגובה, היא מעין פאי.
עוגת גבינה אפויה ב 5 דקות
צילום: ישראלה אזולאי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לא כל עוגות הגבינה מצריכות עבודה רבה והתעסקות,
ולפעמים מתחשק להתפנק עם עוגת גבינה מרעננת גם בלי להרים את כל המטבח.

עוד מתכוני עוגות גבינה מושלמים וקלים מחכים לכם באתר,
כנסו ותגלו שאפשר לפנק את המשפחה בכלום זמן עבודה ובכל ימות השבוע!

 

 

Similar Posts

77 Comments

      1. 5 stars
        תודה רבה על התשובה המהירה. מה המצרכים והכמויות להקצפה לצורך הכנת השכבה הנוספת ?

      2. היי מיכל,
        סליחה שלא הבנו בדיוק את השאלה לגבי השכבה, הנה ההוראות:
        250 מ"ל שמנת להקצפה קרה מאוד
        1-2 כפות סוכר, תלוי ברמת המתיקות שאת אוהבת

        להקציף בהתחלה במהירות נמוכה בערך 20 שניות, אחר כך להגביר מהירות ולהקציף עד 5 דקות. לא להקציף יותר מדי שלא תהפוך לקשה מדי.

        בהצלחה!

  1. 5 stars
    הי ,מכינה את העוגה הזאת פעם שלישית ,היא מושלמת
    רק רואה שאין לי שמנת חמוצה.. אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?

  2. 5 stars
    מעולה!!!
    עוגה מאוד קלה להכנה, הורדתי מכמות הסוכר ואפילו הוספתי מעוד חצי גביע שמנת. יצא מעולה וכולם אהבו!! איזה עוד מתכונים מוצלחים וקלים להכנה יש?

    1. היי מיכל,
      שמחים מאוד שנהניתם מהעוגה, היא באמת אחת העוגות המוצלחות ביותר.
      את גם מוזמנת להעלות תמונות בקבוצה 🙂
      מאחר שיש לנו אינספור מתכונים באתר שנחשבים לקלים ומוצלחים, יהיה לנו קשה מאוד לכוון אותך, לכן נמליץ להשתמש בשורת החיפוש באתר כדי למצוא מתכונים שאת אוהבת ולבחור את אלה שנראים לך פשוטים יחסית. אפשר גם לעבור על התגובות ולראות מה אחרים חושבים 🙂

      1. 5 stars
        יצא פשוט מושלם! התייאשתי ממליון מתכונים שלא צולחים בעיקר מבחינת הגובה תמיד העוגה צונחת ממש באמצע וכאן זה לא קרה. ציננתי אותה בחוץ חצי שעה שעה בערך והכנסתי למקרר והגובה נשמר מהמם והיא טעימה בטירוף.
        המון תודה לך אשמור את המתכון כי הוא פשוט מנצח

      2. היי אלה,
        וואו, איזה כיף עשית לנו את היום!
        שמחים מאוד שאת נהנית ממנה, ומוזמנת כמובן להראות לכולנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂

  3. בס"ד

    שלום!

    תודה. שאלתי:

    1. אפשר פחות אינסטנט? לא אוהבת.
    2. באופן כללי: האם יש למישהי רעיון כיצד להבליע את כל הקמח מבלי לערבב אותו יותר מהדרוש? א ני לא מצליחה
    לעשות זאת וייתכן שמשום כך, העוגות יוצאות לי דחוסות עד שיש לי טראומה קטנה מאפיית עוגות…זה מאוד מ ת ס כ ל!

    זכו למצוות
    וחנוכה שמח!

    1. היי דיתה,
      נשמח לענות:
      1. אפשר בהחלט פחות אינסטנט פודינג, אין בעיה.
      2. לגבי הקמח – אפשר לנפות אותו עם מסננת מעל הבלילה ואז לערבב קלות, או להשתמש במטרפה ידנית או חשמלית.
      בהצלחה 🙂

  4. 5 stars
    יצא פשוט מושלםםםםם אין לי תנור אין לי מיקסר אין לי כלום וממש ממש רציתי עוגה
    הכנתי בטוסטר אובן! יותר טעימה מכל מה שאכלתי!!! תודה❤️❤️

  5. ערב טוב
    אשמח להסבר יותר מובן להכנת הבלילה
    והאם ניתן להוסיף/להחליף בגבינת מסקרפונה

    1. היי לובנה,
      רק לערבב הכל בקערה.
      אפשר בהחלט להחליף למסקרפונה, רק היינו ממליצים לעשות חצי חצי עם גבינה לבנה, זאת מפני שהמרקם של המסקרפונה דחוס יותר. אם תשתמשי רק בה העוגה תהיה פחות אוורירית.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?