|
עוגת מוס קפה שוקולד משגעת וממכרת – עוגה מפנקת עם שילוב טעמי מוס שוקולד ומוס קפה קטלני. עוגה חגיגית ועשירה במלוא מובן המילה שפשוט נמסה בפה. תגישו לאורחים וירעיפו עליכם שבחים וירצו לבוא כל שבת!

מתכון באדיבות: סיון מלול – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת מוס קפה שוקולד

מצרכים 

6 ביצים
חצי כוס סוכר
1 חב' אינסטנט בטעם שוקולד
רבע כוס שמן
1 אבקת אפייה
כף שוקולית
רבע כוס מים רותחים
4 כפיות אבקת נס קפה
500 מ"ל שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
3 כפות סוכר
4 כפות סירופ מייפל
200 גר' שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה


אופן הכנה 

  • נקציף 6 ביצים לקצף תפוח ללא הפרדה
  •  נוסיף בהדרגה חצי כוס סוכר לאחר מכן בסדר את החומרים הבאים:

 1 חב' אינסטנט בטעם שוקולד, רבע כוס שמן, 1 אבקת אפייה, כף שוקולית במהירות נמוכה רק לאיחוד  החומרים.

  •  נעביר לתבנית גודלה 24/26 
  • לאפות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש ל 20 דק'. הקיסם לא צריך לצאת יבש זה בסדר שהיא לחה היא תתייצב במקרר.

נעבור לשלב הבא:

  • נכין רבע כוס נס קפה מובן מאליו: רבע כוס מים רותחים וכפית אבקת נס 
  • נשפוך באופן אחיד על התחתית שיצאה מהתנור.

לקצפת: 
רק לאחר שהתחתית התקררה נכין את הקצפת:

  • נקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה עם רבע כוס חלב, 2 כפיות אבקת נס קפה , 3 כפות סוכר , 4 כפות סירופ מייפל הכל ביחד לקצפת יציבה.
  •  נשטח על התחתית בצורה אחידה.
  •  נכניס למקרר להתייצבות
  • נכין את הגנאש:

 בקערה 200 גר' שוקולד חלב, כפית אבקת נס קפה, 100 מ"ל שמנת מתוקה

  • לחמם במיקרו דקה על עוצמה גבוהה. לערבב לנוזל חלק ולשפוך על כל העוגה

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת מוס קפה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. ברשימת המצרכים כתוב 3 כפיות אבקת נס קפה אבל בקצפת את שמה כף אבקת נס. האם צריך לשים כפית? (כפית אחת הולכת להרטבה של התחתית, כפית שניה הולכת לגנאש)

    1. היי אדוה,
      מתנצלים על הבלבול בהכנת העוגה, ערכנו את כמות אבקת הנס קפה וכעת הכל ברור יותר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *