| |

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

כמה כיף לתת ביס בקציצות הטעימות האלה, אחת אחת הן נחטפות עד שהסיר מתרוקן. בתיאבון! 
בהשראת: אילנית כרבי
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
קציצות בשר עם תפוחי אדמה

קציצות בשר ברוטב עם תפוחי אדמה, המנה המושלמת והמפנקת שיש להגשה לכל המשפחה בכל מועד!

יש ארוחות שלא משנה כמה פעמים נכין אותן, הן תמיד יתחסלו מהר מאחר שהן כל כך טעימות שלא משנה כמה פעמים נאכל אותן, תמיד נשאר טעם של עוד. קבלו מתכון לקציצות בשר ברוטב שעונה על ההגדרה משאיר טעם של עוד, ולא משנה כמה תכינו הילדים תמיד ישמחו למראה המנה הזו!

מתכון קציצות בשר ברוטב , כדורי בשר ברוטב , בשילוב תפוחי אדמה וברוטב עשיר שמשדרג כל ביס! מתכון מושלם לארוחה מלאה בסיר אחד, עם קציצות בשר ברוטב, שכולם תמיד ישמחו לאכול!

 

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

כמה כיף לתת ביס בקציצות הטעימות האלה, אחת אחת הן נחטפות עד שהסיר מתרוקן. בתיאבון! 
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

מחבת גדולה לטיגון
נייר סופג

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 3 בצלים
  • תפוחי אדמה (כמה שאוהבים)
  • פטרוזליה (לפי הטעם)
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • זנגויל (מעט)
  • תבלין לשווארמה / מעורב (מוסיף טויסט מעניין וטעים ברמות)
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף סילאן
  • כורכום (לפי הטעם)
  • תבלין למעורב (לפי הטעם)
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • מערבבים הכל ונותנים לזה מנוחה של כחצי שעה.
  • לאחר מכן מטגנים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג.
  • בינתיים מרתיחים בסיר עם מים חמים תפוחי אדמה חצויים עם הקליפה עד להתרככות,  ולאחר מכן מסננים ומקררים.

לרוטב:

  • מטגנים 3  בצלים חתוכים לקוביות קטנות.
  • כשזה זהוב נוסיף כפית שום כתוש וכף סילאן, כורכום ותבלין למעורב, נערבב וננמיך את האש לאידוי הבצל.
  • לאחר מכן נוסיף את התפוחי אדמה, נערבב , ולאחר ואז נסדר את התפוחי אדמה כמו בתמונה.
  • לאמצע נכניס את הקציצות, נוסיף 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף ונשפוך מעל הקציצות (כדי שהסדר של התפוחי אדמה לא ייהרס).
  • נשפוך עם הכף את הרוטב על הקציצות.
  • נפזר פלפל שחור גרוס על הכל ומלח גס על התפוחי אדמה.
  • נבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  • 7 דקות אחרונות מעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ללא מכסה רק בשביל הצבע המהמם.
  • נפזר פטרוזיליה לקישוט ונגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

 

קציצות בשר עם תפוחי אדמה
צילום: הדס נתח

"יבורכו ידייך ומעשייך!"
לימור אוסי

קציצות בשר עם תפוחי אדמה
צילום: לימור אוסי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?