| | | |

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית

עוגה טעימה שובה כל לב, מתחבבת על כל טועם. תוך שבוע מכינים שוב.
בהשראת: שני קדר כהן
ציון 4 על ידי דירוג אחד
עוגת גבינה גבוהה ואוורירית

 

עוגת גבינה אפויה הכי מוצלחת שיש! פשוט שלמות: גבוהה ואוורירית במיוחד .

מתכון שהורכב לאט ועם הרבה ניסיון . עוגת גבינה טעימה שובה כל לב ,

מתחבבת על כל טועם. תוך שבוע מכינים שוב!

ספר המתכונים של שני קדר כהן

 

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית
צילום: שני קדר כהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית

עוגה טעימה שובה כל לב, מתחבבת על כל טועם. תוך שבוע מכינים שוב.
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 2 עוגות + 1 קטנה
באדיבות: שני קדר כהן

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
רינג / תבנית 26

המצרכים

  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% (750 גרם )
  • 1 חבילה גבינת שמנת (250 גרם )
  • 6 ביצים ( XL)
  • ½1 כפות תמצית וניל איכותית עדיף מחית וניל עם הגרגירים (עדיף מחית וניל עם הגרגירים)
  • גרידת לימון (מלימון וחצי)
  • 1 כוס סוכר (לחלבונים)
  • ¼1 כוסות סוכר (לבלילה)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות קמח טפיוקה (נמצא בחנויות טבע)
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¾ כוס חלב
  • ½ חבילה חמאה מומסת (50 גרם )

אופן ההכנה

  • מפרידים ביצים , את החלבון שמים בקערה של המיקסר.
  • את הצהובים שמים בקערה נפרדת  גדולה.
  • בקערה עם הצהובים , מכניסים את הגבינה , 3/4 סוכר, גרידת לימון, והווניל, מערבבים עם מטרפה.
  • אח"כ מוסיפים את היבשים ( קמח+קורנפלור+טפיוקה).
  • לאחר מכן מוסיפים את החלב.
  • לאחר שהמסה מתאחדת, בסוף מוסיפים את החמאה המומסת באיטיות.
  • מתחילים להקציף את החלבונים יחד עם כוס הסוכר שנותרה, מקציפים עד שנהיה עננים לבנים, שהקצף לא יהיה חזק מדי.
  • לאחר מכן מקפלים לתערובת שבקערה בעדינות.
  • משמנים את הרינג עם חמאה רכה ומצפים אותה בסוכר, זה עוזר לעוגה לעלות ולא ליפול אחרי שהיא עולה.
  • חותכים נייר אפייה בצורת עיגול, מניחים את הבצק הפריך האפוי בפנים וסוגרים הכל עם נייר כסף מסביב .
  • בשביל להיות בטוחים שהמים לא יחדרו, יש לעטוף גם בניילון נצמד.
  • מכניסים לתנור את העוגות בתבנית עמוקה וממלאים אמבט מים חיים בתבנית עצמה.

אפייה:

  • מחממים תנור ל 230 מעלות עם תבנית מים בתחתית מכניסים את העוגה לתנור ל 10-12 דקות ,
  • מוציאים את התבנית מים ומנמיכים את התנור ל 180-170 מעלות ואופים עוד 50 דקות.

הערות וטיפים

  • לשים לב:
    גבינה בטמפרטורת החדר ( שעתיים לפחות מחוץ במקרר).
  • תבנית עם מים רותחים בתחתית לאדים.
  • לשמור על טמפרטורת התנור ובמידה והעוגה משחימה יותר מדי לשים מעליה נייר אפייה.
  • קמח טפיוקה שומר על הנוזלים של הגבינה שהתחתית לא תהיה רטובה לגמרי אחרי יום.
  • מתכון לבצק פריך יש באינטרנט המון , אפשר גם לוטוס מרוסק עם חמאה או אוראו , יש המון תחתיות שאפשר.
  • כמובן  אפייה לפני ששמים בלילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

השאלה אם אפשר לאפות את העוגה הזו בסיר של ג׳חנון? ואז אני שמה את כל הכמות בפנים?
לא תצא יפה ככה .
היי שני, אם אני משתמשת עם ביצים L. כמה אני צריכה לשים? (פשוט בכל מקום הכי גדולות שאני מוצאת הן L ).
יש טבלה למדידה באינטרנט של ביצים . ביצה של xl שוקלת 70 גרם בערך תבדקי את ההבדל ותוסיפי אולי 2 ביצים יותר.
חייב טפיוקה או שלא כזה חשוב?
אני משתמשת בגבינת שמנת של גד או של פראוס או פילדלפיה עם הכי הרבה אחוזי שומן כדי שתהיה יציבה. וכן הרצח טפיוקה מאוד חשוב אפשר לעשות במקום עם קורנפלור אבל היא פחות תהיה יציבה ויותר תשחרר נוזלים.
אם אני רוצה לעשות רק תבנית אחת של עוגה ולא 3 מה הכמויות? כי בינתיים צריכה רק אחת לא 3.
לא ממליצה העוגה עלולה להתפוצץ לך.
אפשר לאפות אותה ללא תחתית? ואולי אפשר לשים חצי מהכמות סוכר? כי ניראה לי שזה יצא יותר מידי מתוק.
זה מתכון ל3 עוגות גבינה!!! 3/ביחד באותו תנור! ולגבי התחתית אני אישית לא אוהבת. בכלל תחתית אבל אפשר להכין בלי פשוט היא לא תהיה יציבה שתרימי אותה וכאלה.
עוגת גבינה גבוהה ואוורירית
צילום: שני קדר כהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת גבינה אפויה

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת גבינה אפויה מתכון מאת:  Shani Kidar Cohen

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?