| | | |

עוגת שמרים שוקולד פרווה

מרכיבים מעולים, הכנה קלה ויש לכם עוגת שמרים ושוקולד פשוטה ומעולה!
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
רולדת שמרים שוקולד, עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד טוב, העוגה הזאת מורכבת מכל כך הרבה מרכיבים מעולים, שכל אחד בפני עצמו הוא עונג צרוף של טעם משובח, אבל כוווולם ביחד יוצרים יצירת מופת אחת, יחידה ומיוחדת במינה!

אז קבלו אותה בפה פתוח משמחה שתיכף ייכנס אליו ביס מושלם של רולדת שמרים שוקולד פרווה פשוטה ומעולה, שתמיד תרים לכם את המצב רוח ובגלל שהיא פרווה אפשר לזלול ממנה כל יום, כל היום…

המתכון לבצק שמרים הוא מדויק וקל שתכינו ויש לנו טיפ מנצח להתפחה יפה יפה, מעל – זיגוג סירופ עם סוכר, לימון ווניל ריחני, אבל באמצע, אוווו באמצע,

מילוי מהפנט של שוקולד מופלא עם קקאו, קצת רום ארומטי ווניל וקינמון משכרים.לאחר התפחה לא ארוכה והכנה קלילה ופשוטה, תוכלו להתענג על עוגת שמרים מרהיבה, שמפוצצת במלא מלא שוקולד נפלא.

ולא פחות חשוב – אפשר להכין את העוגה במגוון צורות מגרות ויפהפיות, ולנו יש טיפ מנצח איך לעשות את הצורות הכי מושלמות ופשוטות שיש, בדיוק כמו העוגה עצמה…

"סוף סוף יצאה לי עוגת שמרים כמו שרציתי! פשוטה להכנה,
רכה, מלאה בשוקולד וכלכך טעימה! תודה על המתכון המעולה!!!"
רוני ג'קובס

עוגת שמרים שוקולד עסיסית
צילום: רוני ג'קובס

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד עסיסית

  • מרכיבים מעולים, הכנה קלה ויש לכם עוגת שמרים שוקולד פשוטה ומעולה!
  • איך מכינים צורות מושלמות? בתבנית עגולה מכינים שתי רולדות, מותחים לאורך ומניחים בתבנית בצורת ספירלה. אם משתמשים בתבנית אינגליש קייק, לוקחים שתי רולדות ומסובבים האחת עם השנייה כמו בורג. לצורת שושנים לוקחים רולדה אחת חותכים לחתיכות ברוחב 3 ס"מ ומניחים בתבנית כשהחיתוך כלפי מעלה.

שורה תחתונה: ה-מאפה, כשרוצים ביס שוקולדי שיספק לכם עונג צרוף ליד הקפה…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

רולדת שמרים שוקולד, עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד פרווה

מרכיבים מעולים, הכנה קלה ויש לכם עוגת שמרים ושוקולד פשוטה ומעולה!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

2 תבניות אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • 10 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום
  • 6 כפות קקאו
  • 5 כפות שוקולית
  • 1 כפית קינמון

סירופ לזיגוג:

  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס מים
  • ½ לימון (סחוט)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • את המים להוסיף בהדרגה וללוש היטב עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • למרוח את הבצק במעט שמן, לכסות בניילון ומעל מגבת ולהתפיח כשעה וחצי.
  • להוריד נפח ולהתפיח עוד חצי שעה.
  • לחלק את הבצק ל -4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דק.

להכנת המילוי והמשך הכנה:

  • לשים את המצרכים יחד ולהוסיף שמן עד שנוצרת משחה רכה כך שיהיה קל למרוח.
  • למרוח מילוי שוקולד ולגלגל לרולדה ואז לסובב משני הצדדים שייווצר בורג ולהניח בתבנית כל שתי רולדות בתבנית אחת.
  • להתפיח שעה ורבע ולמרוח ביצה.
  • לאפות בתנור על חום של 180 מעלות כ 30 -35 דקות או פשוט לבדוק אם הצד התחתון קיבל צבע שחום - לא לייבש.
  • להכנת הסירופ לזיגוג:
  • לבשל את מרכיבי הסירופ חצי שעה ולמרוח על העוגה לאחר האפייה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים שוקולד עסיסית
צילום: אילנה לוי 
עוגת שמרים שוקולד עסיסית
צילום: אילנה לוי
עוגת שמרים שוקולד פרווה
צילום: אילנה לוי
רולדת שמרים שוקולד, עוגת שמרים שוקולד
צילום: אילנה לוי
עוגת שמרים שוקולד עסיסית
צילום: אילנה לוי
עוגת שמרים שוקולד פרווה
צילום: אילנה לוי

שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד פרווה

מה הברק הזה סוכר עם מים רותחים ולמרוח?
זה מבריק כי לפני שמכניסים לאפיה מורחים ביצה וכשיצאה מהתנור מורחים סירופ.
בתבנית עגולה חד פעמי רק 2 רולדות?
זה קילו בצק שמחלקים ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים ומכינים לרולדה ומסובבים אותה סביב עצמה לבורג. ברגע שמסובבים הרולדה מתארכת לכן זה נראה הרבה. בכל תבנית שמים 2 רולדות.
אם אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות מלבניות רגילות, האם עדיין צריך קילו קמח?
אם מדובר בתבניות מאורכות לאינגליש קייק אז חצי קילו יספיק, בעצם לעשות חצי מהכמויות של הרכיבים.
למה גם שמרים וגם אבקת אפיה?
התוספת של אבקת האפייה שומרת על רכות הבצק והבצק תופח יפה.
זה טוב אחרי מקפיא?
זה מצוין. מוציאים בבוקר ושהשקית תהיה כל הזמן סגורה. עד הצהריים זה מפשיר ואפשר לאכול. אפשר להכניס לתנור חם לחמש עד שבע דקות ולהוציא ולהחזיר לשקית.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שמרים שוקולד פרווה
צילום: גרסיה אפאלו

"אחלה מתכון עוגת שמרים שוקולד, תודה!"
גרסיה אפאלו

עוגת שמרים שוקולד פרווה
צילום: לימור אליהו כהן

"הכנתי ביום הכיפורים והיא מעלפת!!!
אוהבת את המתכונים שלך, חג שמח!"
לימור אליהו כהן

עוגת שמרים שוקולד עסיסית
צילום: רחל אלהרר סלמן

"תודה רבה אילנה יקרה!"
רחל אלהרר סלמן

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת שמרים שוקולד מתכון מאת: אילנה לוי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?