Advertisements
| |

עוגת טורט גבוהה ואוורירית

עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה.
בהשראת: רחלי ויסמן
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
עוגת טורט שוקולד
Advertisements

עוגת טורט שוקולד עם אגוזים ושקדים כמו של פעם. שילוב מנצח של אגוזים עשירים, שוקולד מריר ושקדים טחונים, והכל בעוגה אחת.

עוגת ספוג קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה שאין לתאר. נסו עכשיו ותוך שבוע תכינו שוב פעם, בהבטחה!

ספר המתכונים של רחלי ויסמן

עוגת טורט, עוגת טורט גבוהה
צילום: רחלי ויסמן

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת טורט שוקולד

עוגת טורט גבוהה ואוורירית

עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה.
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: רחלי ויסמן

ציוד

סיר פלא / תבנית עגולה קוטר 28
כוס מידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

  • חמאה לשימון התבנית
  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות אגוזי מלך ( טחונים)
  • ½1 כוסות שקדים ( טחונים)
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם - מגורר על פומפייה גסה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
Advertisements

אופן ההכנה

  • לשמן היטב את הסיר/התבנית בחמאה.
  • להפריד 6 ביצים את החלבונים לשים מיד בקערת המיקסר ואת החלמונים לשים בקערית.
  • בקערה גדולה לערבב היטב את כל החומרים היבשים.
  • להקציף במיקסר את החלבונים + 1/2 כוס סוכר נוספת, לקצף חזק אבל לא נוקשה.
  • להוסיף תוך כדי הקצפה 6 חלמונים 1 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים.
  • להעביר כשליש מתערובת היבשים לקצף החלבונים ולערבב/לקפל בעדינות עד שכל היבשים נבלעים בקצף.
  • להוסיף עוד שליש מהיבשים לקצף וכן הלאה עד שכל היבשים מתפזרים באופן אחיד בקצף.
  • התערובת קצת מאבדת מנפחה אבל זה בסדר.
  • למזוג לתבנית האפייה או לסיר הפלא.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ - 50 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
Advertisements

הערות וטיפים

  • חשוב מאד: לצנן היטב לפחות 20-30 דקות לפני שמחלצים מהתבנית!
  • רק אחרי שהעוגה הצטננה להפוך להעביר מסביב סכין ולהפוך על רשת צינון.
  • אחרי שהעוגה התקררה לגמרי, להפוך אל צלחת הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת טורט גבוהה

העוגה לא נופלת?
לא, אני תמיד משמנת, לא לוקחת סיכון. ולא, העוגה לא נופלת אפילו לא במילימטר.
אפשר לראות תמונה של התבנית?
בבקשה תמונה כאן.
עוגת ספוג
צילום: רחלי ויסמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: רחלי ויסמן

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. על הפנים העוגה לא נאפתה
    השקעתי חומר יקר והתאכזבתיאני לא מתחילה עכשב לאפות אני אופה בלי סוף עוד לא קרא לי דבר כזה העוגה לא יורדת סנטי מטר שקר וכזב
    לא ממליצה על המתכון הזה. בקיצור .ף

    1. היי יואל,
      לגבי החמאה – היא רק לשימון התבנית, תיקנו את זה במתכון. תודה על ההערה.
      לגבי כוס השמן, היא מופיעה בהוראה מס' 5.
      לא ברור לנו מה כוונתך בשלבי הוספת המרנג, אין פה מרנג, מדובר בקצף.
      אנחנו ממליצים לקרוא שוב את הוראות ההכנה לאט כדי להבין.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements