|
עוגה נוסטלגית שכיכבה בעבר בכל בית, שתגרום לכם להזיל ריר ולהיזכר בבית של סבתא. עוגת קוקוס וריבה מרנג,  כמה פשוטה ככה מופלאה, קלה להכנה, וטעימה מאוד!
מתכון באדיבות: נאוה מלכה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קוקוס וריבה מרנג

מצרכים 

6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
סוכר וניל
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים.
חצי כוס לימון.
גרידת תפוז או לימון
2 כוסות קמח תופח כוס
חצי כוס ריבה עדיף לתות.
כוס וחצי שבבי קוקוס


אופן הכנה 

מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר.
נוסיף את סוכר הוניל, ולהקציף עד לקצף תפוח, מוסיפים את השמן בזרם דק ולהקציף
נוסיף את הקמח, מיץ תפוזים, מיץ לימון וגרידת תפוז, נערבב כדי שלא יהיו גושים.
משמנים תבנית ומכניסים לאפייה ב-180 מעלות לתנור חם עד הזהבה.בערך עשרים וחמש דקות.
להוציא את העוגה ולצנן מעט.
נחמם את הריבה ל 30 שניות במיקרו ונמרח אותה על העוגה.
את החלבונים נקציף עם כוס סוכר עד לקצף יציב, נערבב את הקוקוס תוך כדי קיפול, נמרח את התערובת על העוגה, וניישר..
ואת זה נאפה ב180 מעלות בערך 20 דקות (עד הזהבה)
טיפ: לאוהבי המתוק אפשרי כוס ריבה…

שאלות ותשובות

שאלה: איזה כוס להשתמש?
תשובה: הכוס היא כוס מידה. כוס מדידה אוניברסלי.. שהוא אחיד ולא כוס שלא יודעים מידה נכונה.
שאלה: איזה תבנית?
תשובה: תבנית מרובעת, או תבנית עגולה 24.
שאלה: העוגה יוצאת רכה ועסיסית?
תשובה: כן!
שאלה: האם העוגה צריכה להיות אפויה היטב או 3/4 אפייה כי נכנסת שוב לתנור עם הקצף חלבונים?
תשובה: לאפות עד הזהבה
שאלה: צריכה עזרה כוס מידה יש גדלים ורוצה להכין את העוגה במדויק.
תשובה: כוס שווה ל 240 מ"ל.



 

עוד מתכונים מבוקשים:

 


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

    1. היי תמר, ניתן לנסות להחליף בקמח תופח לפסח או בקמח מצה דק דק + אבקת אפייה, אך ייתכן שהתוצאה תהיה מעט שונה.
      בבקשה שני מתכונים דומים לעוגת קוקוס כשרה לפסח כאן וגם כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *