מאפים ולחמים

לחמניות רכות בצורות שונות

לחמניות רכות בצורות שונות – מתכון לבצק לחם או לחמניות ביתי מנצח, קילוגרם קמח אחד ואין סוף אפשרויות! אפשר מאותו בצק לעשות כל מיני סוגי לחמים, בטעמים וצורות שונות ומפתיעות, לגוון ולפנק את בני המשפחה. מראה מטריף ומעורר תיאבון, חובה לנסות.
 
 
 
מתכון באדיבות: אפרת יעקב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות רכות בצורות שונות

מצרכים 

1 קילוגרם קמח
חצי כוס סוכר
שתי כפות שמרים יבשים
כף אחד משפר אפיה
כוס אחד שמן זית
שתי כוסות וחצי מים
שלוש כפיות מלח


אופן הכנה 

שמים בקערת המיקסר שמרים, משפר אפיה, סוכר ומים. לערבב ידית ולתת לתסיסה.
נוסיף את הקמח ונערבב במיקסר.
נוסיף את השמן ובסוף את המלח.
נלוש למשך כעשר דקות.
ניצור מהבצק צורת כדור ונמרח עליו טיפה שמן זית.
נתפיח שעה.

להכנת לחם על שיפוד:
מרדדים חתיכה מהבצק לצורת נחש ונגלגל מסביב לשיפוד.
שוטפים במים, ומגלגלים על השומשום.

לחם על שיפוד עם זיתים ללא גרעין:
נרדד חתיכה מהבצק לנחש.

נגלגל סביב השיפוד גלגול אחד מהבצק ונשחיל זית מגולען ושוב סיבוב מהבצק על השיפוד ונשלים עם הזית
וכך עד סוף השיפוד.
נמרח על הבצק ביצה מהולה עייפה מים ומעל שומשום.

לכל צורה שנכין צריך לתת התפחה נוספת.
נאפה בתנור מחומם ל180° כ 15 עד 20 דקות

שאלות ותשובות

שאלה:מה אפשר לשים במקום משפר אפייה?
תשובה: את יכולה גם בלי.

שאלה: מה מה מורחים מעל לבצק?
תשובה: לפני האפייה מורחים ביצה ושומשום.

שאלה: בלחם על שיפוד, מה הכוונה לשטוף במים?
תשובה:אחרי שמלפפים את הבצק על השיפוד, מרטיבים בזהירות בברז, מנערים ומגלגלים בשומשום.

שאלה:כמה גרם בצק ללחמניה?
תשובה:  כ 100 גרם בערך.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • רעות שמואל: "הכנתי את הבצק לפי המתכון, יצא אליפות!"

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

לחמניות רכות בצורות שונות

 

לחמניות רכות בצורות שונות

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close