עוגותעוגות פירות

עוגת תפוחים קלה

לעוגת תפוחים יש תמיד טעם וניחוח יוצא דופן בעיקר כאשר יש בה נגיעות קינמון. לי עוגת תפוחים תמיד מזכירה טעם של בית ואני אוהבת להתפנק איתה בימי החורף הקרים ליד כוס תה חם. היא לא מסובכת להכנה ומי שאוהבת את התענוגות הקטנים של החיים מוזמנת לנסות את המתכון הבא.

 

מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת תפוחים קלה

מצרכים 

5 תפוחים (כל סוגי עשוי להתאים)
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
כפית קינמון
1 חבילת שוקולד מריר
חופן אגוזים (כחצי כוס)
שקית סוכר ווניל
כפית תמצית ווניל
3 ביצים


אופן הכנה 

נקצוץ את האגוזים והשוקולד המריר יחדיו במעבד מזון. את התפוחים נקלף ונחתוך; קודם כל נחתוך לרבעים ואחר כך כל רבע נחתוך לפרוסות.
יש לערבב ולהקציף את הביצים, להוסיף את השמן, התפוחים ואת תמצית הווניל. בקערה נפרדת נערבב את הסוכר, הווניל, הקמח, אבקת האפייה, האגוזים והשוקולד וכמובן הקינמון. לאחר מכן ניתן לאחד את שתי הקערות ולערבב היטב. יש לצקת את הכל לתבנית משומנת בגודל 28 ולאפות כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

שאלות ותשובות

שאלה: את התפוחים את מבשלת לפני האפייה?
תשובה: לא. לא מבשלת לפני האפיה בדיוק כפי שרשמתי.

שאלה: מה מידת הכוס?
תשובה: כוס של 250 מ"ל.

שאלה: אפשר עם אגסים?
תשובה: לא ניסיתי אבל אני חושבת שלא כי לאגסים יש יותר נוזלים והעוגה תהיה רטובה.

שאלה: אפשר בתבנית חד פעמי?
תשובה: כן אפשר בחד פעמי מרובעת בינונית.

שאלה: היי, תפוחים מקולפים?
תשובה: כן. לקלף את התפוחים.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 

עוגת תפוחים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close