Advertisements
סבייה תימני – מאפה שמרים מסורתי וטעים. עבודת נמלים אבל שווה כל ביס.

מתכון באדיבות: אופירה עוקשי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: סבייה תימני – מאפה שמרים מסורתי

מצרכים 

1 קג קמח
4 כפות סוכר
1 כף מלח שטוחה
1 אפיה
3-4 כוסות מים חמימים.
2 מחמאה מומסת למריחה.

אופן הכנה 

לערבב שמרים עם כוס מים חמימים וכף סוכר.
לערבב קמח ומלח.להוסיף את השמרים ושאר הסוכר.לערבב מים בהדרגה.הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
לשמן את היידים ולהחליק את הבצק.לתת לו מנוחה 10 דק.לחזור 3.4 פעמים על עיבוד הבצק.
לחלק ל 30 כדורים בגודל פינג פונג.
למרוח תבנית במחמאה מומסת ולהתחיל לפתוח כל כדור בצק לעלה דק ושקוף.להניח בתבנית.למרוח בתפיחות כף יד מחמאה ולפתוח עלה נוסף.כך את כל הכדורים פותחים לעלה.מניחים אחד על השני.וביניהם מחמאה.עד העלה האחרון.מכניסים לאפייה כשעה על חום 170.
בתאבון….אי אפשר לעצור

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר במקום מחמאה חמאה? ניראה לי יותר טעים עם חמאה.
תשובה: ברור.רק שזה הופך אותה לחלבית.מה שלא רציתי

שאלה: כשמחלקים לכדורים זה אחרי שהבצק תפח?
תשובה: לא משאירים את הבצק במטרה שיתפח.אלא למנוחה.וכן אחכ מחלקים וישר מתחילים לפתוח.

שאלה: איך אמור להיראות הבצק? אפשר תמונה בבקשה?
תשובה: ככה אמור להיראות הבצק, בבקשה תמונה כאן

שאלה: אפשר לשים בפלטה בשבת או רק בתנור?
תשובה: לחמם…לא לאפות.

שאלה: זה נעשה בתוך רינג של עוגה?
תשובה: בבקשה תמונה של התבנית כאן.

שאלה: שאלה לי: כל 10 דק לעבוד עם הבצק ככה 3/4 פעמים? 
תשובה: כל 10 דק אני מורחת את הידיים ומעבדת את הבצק.ככה 3.4.פעמים ואז מחלקת לכדורים.הרעיון הוא לא לתת לו לתפוח.
שאלה: אפשר לאפות בתבנית 28 של עוגה?
תשובה: את יכולה אבל לא כמות של קילו.ותעשי את העיגולים יותר קטנים.הרעיון שיהיו עלים דקים.בהצלחה.
שאלה: אפשר להכין יום לפני ורק לחמם? או שעדיף להקפיא לפני אפיה ולאפות ממש לפני שאוכלים?
תשובה: אפשר להקפיא ולחמם.עדיף להקפיא כשזה חם.להוציא להפשרה בלילה ולחמם.יוצא כמו טרי.אני עושה את זה בשבת..

סבייה תימני
Advertisements
 
סבייה תימני
Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

4 Comments

    1. היי בת-שבע,
      מתנצלים על הבלבול – המתכון הזה הוא לבצק סבייה בלבד.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements