עוגותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו קוטף המון מחמאות בזכות זה שהוא כל כך קל להכנה ולא מצריך מיקסר.

אפשר אפילו ביותר מהיר פשוט להכין בתבנית אינגלישקייק. עוגת שוקולד מושלמת לשבת שחובה להכין!

 

 

מתכון באדיבות: אילנה אפינגר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פשטידת פסטה וגבינות

להכנת הבצק

כוס מידה חד פעמית לשתייה קרה

3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 ביצה
כוס שמן
3 כפות סוכר
לערבב ביד או במקסר לשטוח 3/4 בתבנית.
את הרבע בנוסף לשים בצד.


להכנת השוקולד

לשוקולד-
לבשל בסיר:
200 גר' שוקולד מריר
1.5 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
אחרי שהכל נמס מערבבת פנימה 4 ביצים שלמות במהירות שלא יהפך ל"חביתה"
שופכת מעל הבצק ומעליו מפוררת את הבצק הנותר.
180° בערך חצי שעה.

שאלות ותשובות

שאלה: כמה תבניות אינגלישקייק יצא?
תשובה: כמו שרואים בתמונה, יצאו 2.

שאלה: את הביצים מערבבת עם תערובת השוקולד נכון?
תשובה: כן, אחרי שהיא מתקררת קצת.

שאלה: היי האם בסיום האפייה צריך לשים מי סוכר או להשאיר ככה?
תשובה: לא, לא צריך.

שאלה: העוגה צריכה להיות במקרר או בחוץ?
תשובה: בחוץ עד כשבוע.

שאלה: איך אדע מתי העוגה מוכנה? להערכתי היא כבר כ40 דקות בתנור והמרכז של העוגה עוד רוטט.
תשובה: היא מתייצבת בחוץ. לא אני כתבתי את המתכון אבל הכנתי אותה וכשהיא רק יצאה מהתנור היא היתה נוזלית ממש ואחרי שהתקררה הבפנים התייצב.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 עוגת שוקולד פירורים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close