עוגת פרג קלאסית מדהימה
עוגה גבוהה ומרשימה שתמלא לכם את הבית בריחות מפנקים.
עוגת פרג קלאסית – לאוהבי הפרג קבלו מתכון לעוגת פרג מנצחת קלה להכנה ומשובחת בטעמה.
עוגה גבוהה ומרשימה שתמלא לכם את הבית בריחות מפנקים.
מתכון שחובה לנסות ולהכין לשבת, פשוט קסם של עוגה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מידה: כוס גדולה (זכוכית)
תבנית: קוטר 26
המצרכים
- פרג טחון (100 גרם)
- 6 ביצים (מופרדות)
- 1 כוס סוכר
- ½1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס שמן
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות מים
להכנת הסירופ סוכר:
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים (בכוס גדולה)
להכנת הסירופ שוקולד:
- ½ חבילה שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה
- בקערה ראשונה - נקציף את החלבונים עם הסוכר.
- בקערה שנייה - נערבב את החלמונים עם השמן לימון והמים.
- בקערה שלישית - נערבב את הפרג הקמח והאבקת אפיה.
- להוסיף את הקערה 1 לקערה 2 ובסוף את קערה 3.
- לאפות בתבנית בתנור על חום 170 למשך כשעה.
סירופ:
- נרתיח 1/2 כוס סוכר + כוס מים (בכוס גדולה) לערבב ונשפוך על כל העוגה כשהיא חמה.
סירופ שוקולד:
- נרתיח 1/2 שמנת מתוקה + שוקולד מריר ונזלף על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פרג חלומית
לשים את שני הסירופים? יקירה את הסירופ עם המים והסוכר לשפוך על העוגה שהיא חמה כדי להרטיב אותה ולאחר מכן את הסירופ שוקולד. |
האם את השמנת והשוקולד מריר יש להמיס על הגז? לא, במיקרוגל. |
יונית איזה ציפוי ניתן להכין שיהיה פרווה? את יכולה לשים שוקולד מריר ו-50 גרם מרגרינה לערבב היטב זה יוצא מצוין. |
הבמה כולה שלכם:
"טעימה אש אתמול הכנתי אותה!"
סיון ענפי
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת פרג מדהימה מתכון מאת Yonit Nini-yihia
לפסח, האם ניתן להחליף בקמח שקדים? תודה
היי תמי, אפשר אך פחות ממליצים לעשות שינויים והתאמות לפסח, אלא כבר להכין ממתכונים שעוצבו במיוחד לחג – כגון:
עוגת פרג לפסח – שרה יוסף
עוגה בחושה ללא קמח פרג ושוקולד – לינדה לנגנר