מתכונים לראש השנה

לחמניות ביס אווריריות וטעימות

לחמניות ביס אווריריות, רכות וטעימות שאין כאלה עם מרקם משגע שנמס בפה. פצצה לעיניים ובטוח שהריח מעיף. לחמניות נתלשות שמשאירות טעם של עוד, את המתכון הזה חובה לנסות נסו עכשיו!
מתכון באדיבות: נעמי שושן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות ביס אווריריות וטעימות

שלב ראשון

במיקסר עם וו לישה נערבב יחדיו:
שתי כוסות מים פושרים (משתמשים בכוס לשתייה חמה) עם חמישים גרם שמרים טריים
ביצה אחת
שש כפות סוכר
1/2 כוס שמן
קילוגרם קמח
כף מלח

שלב שני

נלוש במשך כעשר דקות 
נשמן את הבצק היטב
נתפיח את הבצק למשך כשעה
ניצור מהבצק כדורים, נבריש בביצה טרופה, נתפיח אותם
נאפה 180 מעלות עד שמשחים ומקבל צבע יפה

שאלות ותשובות

שאלה: אפיה רגילה או טורבו?
תשובה: אפיה רגילה על חום 180 מעלות.

שאלה: יש אפשרות להשתמש עם קמח תופח?
תשובה: לא, עדיף קמח רגיל. 

שאלה: אפשר להמיר לשמרים יבשים?
תשובה: אפשר להמיר ל 2 כפות שמרים יבשים.

שאלה: איך הצבע שלהן כזה זהוב?
תשובה: מברישים עם ביצה ואופים עד הזהבה.

שאלה: היי, כמה מ"ל מים זה יוצא?
תשובה: השתמשתי לפי כוס של 250 מ"ל.

שאלה: תודה על המתכון .אשמח לדעת כמה זה 50 גרם שמרים בכפיות?
תשובה: זה מגיע במארז של 2 יחידות שכל אחד 25 גרם. לחילופין אפשר להשתמש גם ב 2 כפות שמרים יבשים. למרות שאני אוהבת יותר שמרים טריים, מרגישה שהמאפה יותר טעים ונשאר טרי יותר זמן.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • רינת שרעבי: "זו פעם שנייה שאני מכינה את הלחמניות האלה, יוצא סוף תודה לך על במתכון!"
  • מרינה אלון: "תודה על המתכון המנצח, יצאו לחמניות מדהימות!"

עוד מתכונים מבוקשים:

 

לחמניות ביס

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close