| | | |

שבקייה מרוקאית

קינוח מרוקאי מדהים ומתוק במיוחד.
בהשראת: רותי פרג'
ציון 4.10 על ידי 10 דירוגים
שבקייה מתכון מנצח וקל למימונה

שבקייה – מתכון מנצח וקל לעוגיות המרוקאיות הכי מיוחדות וטעימות שיש.

שבקייה מתוקה, טעימה ומיוחדת, עוגיה מיוחדת מהמטבח המרוקאי שכל ביס שלה גן עדן קריספי ומתוק.

הגיעה מימונה ועכשיו זו ההזדמנות המושלמת לנסות. זה לא באמת קשה, מבטיחים קצת ריכוז והנאה ואתם מקבלים את הממתק הטעים ביותר שיש.

אז תנו הזדמנות ונסו להכין את המתכון המהם הבא ותראו איך כולכם תצליחו ותודו לנו מהתוצאה המדהימה.

ספר המתכונים של רותי פרג'

שבקיה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן 

איך מכינים? הקליקו לסרטון:

 

 

שבקייה מתכון מנצח וקל למימונה

שבקייה מרוקאית

קינוח מרוקאי מדהים ומתוק במיוחד.
ציון 4.10 על ידי 10 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: רותי פרג'

ציוד

קערה לערבוב
מכונה לרידוד
חותכן

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 100 גרם מחמאה רכה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ שקית אבקת אפייה
  • ½ ביצה (לערבב בכוס ולמזוג חצי)
  • 1 קורט מלח
  • ½1 כוסות מים (עם מעט מי זהר)

אופן ההכנה

  • נערבב את כל החומרים ללא המים עד להיווצרות פירורים.
  • ואז נוסיף מים לאט לאט עד שנקבל בצק רך ונעים.
  • נשאיר למנוחה חצי שעה.
  • נרדד במכונה עד מספר 4.
  • ניצור עיגולים עם חותכן.
  • ניקח שלושה עיגולים ומדביקים באמצע אחד על השני עם מעט ביצה.
  • נקפל לשניים ונטגן.

הערות וטיפים

שבקייה מתכון מנצח וקל למימונה
חותכן | צילום: רותי פרג'
שבקייה מתכון מנצח למימונה וקל
לפני טיגון | צילום: רותי פרג'
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: שבקייה מרוקאית

שאלה: איך מדביקים את האמצע? טיפה לא מובן.  תשובה: כן במרכז העיגול שמים ממש מעט ביצה וכך מדביקים.
שאלה: נראה מדהים ואיך את עושה את הסירופ? תודה.  תשובה: קילו סוכר, ליטר מים, מיץ מלימון אחד. לבשל על האש ולאחר רתיחה להנמיך את האש.
שאלה: אם אני מכינה מקילו אחד של קמח, לשים גם ביצה שלמה?  תשובה: כן, הכל כפול שתיים.
שאלה: רציתי לשאול אם טובלים את השבקיה בדבש חם או קר?  תשובה: חם.
שאלה: מה זה מי זהר?  תשובה: קונים בחנות תבלינים, אבל לא חייב אם אין.
שאלה: ואם אין מכונה .אז מה עושים?  תשובה: מרדדים דק ביד.

מה חושבים על: שבקייה מרוקאית

  1. כרמית גיגי
    "מדהים מדהים מדהים"
  2. רונית חמו
    ״אלופה יצא ממש טעים״
  3. אביבה נחמני
    ״פשוט וואוו״
  4. עליזה אלון
    "מדהים אין דברים כאלה"
  5. Sapir Shookroon
    ״מושלם וגם טעים״
    שבקייה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: רותי פרג'
מוזמנים לעקוב: העוגיות של רותי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?