מתכונים לשבועותעוגיות

גביניות שמרים ביתיות וטעימות

גביניות שמרים מהממות במינימום מאמץ שכל אחד יכול להכין. גביניות אפויות מיוחדות במינן מבצק שמרים רך שפשוט נמס בפה. אפשר להכין כמות ולהקפיא, מפשירים בעת הצורך וזה נשאר מדהים. אף מאפייה בארץ אין לה גביניות כאלו. מומלץ בחום!

מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: גביניות שמרים ביתיות וטעימות

מצרכים 

חצי ק"ג קמח מנופה
1 מרגרינה
25 גרם שמרית טרייה (חצי חבילה)
3 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
חצי שמנת חמוצה
שלושה חלמונים
קורט מלח

להכנת המלית:
1 חבילת גבינת כנען (ראה תמונה)
500 גרם גבינה לבנה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 ביצה
2 כפות קמח
3 כפות אבקת סוכר

סירופ לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס מים
1 כפית מיץ מלימון טרי

אופן הכנה 

  • נשים בקערת מיקסר קמח, סוכר, חלב פושר ונתחיל לערבב.
  • נוסיף חלמונים,קורט מלח, מרגרינה, שמנת.
  • לקבלת בצק רך ואחיד להכניס לשקית אטומה וכל הלילה למקרר.
  • נערבב היטב את כל חומרי המלית.
  • נוציא למחרת את הבצק מהמקרר לקמח היטב את השיש ולחלק את הבצק ל 4 חלקים .
  • לפתוח את הבצק נחתוך לריבועים ונמלא.
  • נסגור טוב טוב ונדביק עם ביצה ונמרח את הבצק בביצה טרופה.
  • נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה .
  • את הסירופ נבשל בגז עד להסמכה.
  • כשמוצאים את הגביניות מהתנור נבריש בסירופ.

לשים לב:

הבצק יוצא קצת דביק, תנו לו לילה במקרר.
למחרת תקמחו מעט ותאפו.

שאלות ותשובות

שאלה: גם אני שואלת חצי קילו או קג קמח?
תשובה: חצי קילו = 3 וחצי כוסות קמח

 

עוד מתכונים מבוקשים:

גביניות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close