עוגותעוגיותפרווה

בצק פריך עם ריבה

בצק פריך עם ריבה – חיתוכיות ריבה פרווה משגעות עם פירורים שמכינים בקלי קלות. בצק פריך מושלם עם ריבה, חצי שעה יש לכם אחלה עוגיות טעימות ומרשימות ביותר.מומלץ בחום!
מתכון באדיבות:  אילנית דרמון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: בצק פריך עם ריבה

מצרכים ואופן הכנה 

שיתי כוסות קמח מנופה
חצי כוס סוכר
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
1 ביצה
200 גרם מרגרינה לאפיה (אני משתמשת במזולה).
כוס ריבה (איזו שאוהבים).

  • נלוש טוב טוב לבצק אחיד.
  • נחלק ל3 חלקים, 2 נרדד בתבנית, וחלק אחד נשים במקפיא לרבע שעה.
  • נמרח ריבה על הבצק שרידדנו בתבנית, ומעל נגרד בחלק הגס של המגרדת, את שארית הבצק.
  • נאפה בחום 160 עד הזהבה (חשוב מאד לא לאפות יותר מדי).
  • נחתוך לריבועים, ונקרר היטב.
  • רק כשממש מתקרר, להוציא (אחרת מתפרק).

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר מחמאה במקום מרגרינה?
תשובה: כמובן. 

שאלה: איזה גודל של תבנית? תבנית של התנור?
תשובה: אפשר כל תבנית מלבנית. אם רוצים שהתחתית תהיה דקה, אז תבנית גדולה.

שאלה: הבצק יוצא לי דביק, ככה זה צריך להיות?
תשובה: כן, בצק רך מאוד.

שאלה: יוצאות 2 עוגות? מה גודלן?
תשובה: המתכון לעוגה אחת.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close